Intercanvi Lola Anglada
Intercanvi Lola Anglada

Aquest curs 2018-19, l’Escola Lola Anglada ha iniciat el projecte ‘Erasmus’ amb la voluntat de promoure l’intercanvi lingüístic, metodològic i cultural dels seus alumnes i professors. El programa durarà dos anys i permetrà als alumnes de 3r a 6è de Primària practicar l’anglès amb amics de Portugal, Xipre, Turquia, Bulgària i Romania, amb activitats i connexions en línia a través d’Internet. A més, una delegació de mestres del Lola Anglada viatjaran a l’abril a Turquia i al juny a Portugal per fer jornades d’intercanvi pedagògic. Al juny de 2020 preveuen fer el primer viatge amb alumnes de 6è a Bulgària, segons ha explicat Melània Damas, professora d’Anglès.

Quan ha començat aquest projecte i quins cursos hi participen?

Tot just hem començat aquest any i en durarà dos. És un projecte de tota l’escola, però estem centrant el gruix de la feina entre 4t i 6è de Primària. L’objectiu principal és fer un intercanvi cultural, que els alumnes coneguin gent nova i facin servir l’anglès per comunicar-se. Fem activitats que compartim via Internet amb els alumnes de la resta d’escoles de Portugal, Xipre, Turquia, Bulgària i Romania. L’anglès és la llengua vehicular amb tots els països.

De moment no es coneixen físicament. Tot s’està fent a través d’Internet?

Exacte, però al juny de 2020 els alumnes de 6è viatjaran a Bulgària, d’on és la nostra coordinadora, per conèixer els altre infants. A més, un grup de mestres viatjarem aquest mes d’abril a Turquia i al juny a Portugal per posar en comú metodologia pedagògica i les diferents maneres de treballar.

Quines activitats han fet fins ara?

Com que encara no es coneixen físicament, han fet la presentació del seu poble, de la seva escola i una descripció d’ells mateixos. Han fet un dibuix de com pensen que són els seus amics estrangers. A partir d’aquest mes, però, començarem a fer vídeos i videotrucades perquè es vegin les cares.

Intercanvi Lola Anglada

Com han rebut els alumnes aquesta iniciativa?

Estan molt motivats, tenen moltes ganes de treballar i estan veient que l’anglès no és només una assignatura de l’aula, sinó que els serveix per comunicar-se a tot el món i que té molta utilitat a la vida diària.

Quines altres capacitats desenvolupen?

No només competencials en el tema lingüístic, sinó que també els motivem a aprendre una nova llengua i els integrem en el conjunt europeu i internacional perquè descobreixin coses noves.