L’Escola Municipal de Música protagonitza el calendari 2019 de l’Ajuntament de Martorell

905
Calendari 2019 Ajuntament de Martorell
Calendari 2019 Ajuntament de Martorell

Amb motiu del seu 50è aniversari, l’Escola Municipal de Música és protagonista del calendari 2019 de l’Ajuntament de Martorell, que ha començat a distribuir-se aquesta setmana a diferents equipaments. Els exemplars es poden recollir, gratuïtament, a la Casa de la Vila, al Centre Cultural i a Cal Nicolau.

L’Escola Municipal de Música s’ha transformat, en aquest mig segle de vida, en un centre modern, amb un pla d’estudis dinàmic, divers i de qualitat. Més de 300 alumnes gaudeixen de les instal·lacions a Cal Nicolau i de les diferents disciplines que s’hi ofereixen. Cursos d’aprenentatge musical per a totes les edats, des dels 6 mesos i fins a l’edat adulta. Des dels primers contactes musicals a l’aprenentatge d’un instrument o la participació en conjunts instrumentals. L’objectiu és aprofundir en la seva afició o amb la vocació de fer de la música la seva professió.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “la formació musical és una eina de desenvolupament social i personal que ens ajuda a avançar com a societat. Amb la creació de l’Escola Municipal de Música, ara fa 50 anys, Martorell va plantar una llavor per fer accessible aquesta formació a infants, joves i adults del nostre poble”.

“Ens podem sentir tots els martorellencs ben orgullosos de la nostra Escola Municipal de Música, i la millor manera de fer-ho és interessant-nos per la seva oferta formativa i participant de les múltiples activitats musicals que s’organitzen, moltes de les quals tenen com a protagonistes alumnes o exalumnes de l’escola en equipaments, a les places o als carrers, una mostra de les quals podeu veure en el calendari”, ha incidit.

El director de l’Escola Municipal de Música, Manolo Forniés, ha expressat que “estem molt contents amb el calendari perquè ens hi veiem reflectits. És un cop de visibilitat per a l’escola, ja que se’n reparteixen moltes còpies i tothom ens podrà conèixer”.

Manolo Forniés, director Escola Municipal de Música

Sobre els actes commemoratius del 50è aniversari, Forniés ha apuntat que “sortir al calendari ja és tota una celebració en sí, però la festa grossa la farem el 3 d’abril, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb tres agrupacions musicals de l’escola i exalumnes convidats”. A més, programaran una trobada de conjunts de cordes, una de la Marxin Band i una altra de guitarres.

Manolo Forniés, director Escola Municipal de Música

Les fotografies del calendari han estat fetes pels fotògrafs Carles Porta i Cristina Sánchez (Grisphoto), cedides per pares i mares d’alumnes de l’escola, i pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Martorell.

Manolo Foriés, director Escola Municipal de Música

Al gener es poden veure alguns alumnes del curs de guitarra; al febrer imatges de l’escola dels anys 1979 i 2000; els alumnes de flauta travessera il·lustren el mes de març; els infants fent sonar els boomwhackers l’abril; la Marxin Band el maig; el combo infantil el mes de juny; els alumnes del casal d’estiu de guitarra el juliol; l’actuació de l’alumne de guitarra David López encapçala l’agost; les jam sessions el setembre; la Big Band l’octubre; els violinistes el novembre, i els alumnes de trompeta tanquen l’any.