L’Escola Municipal de Música s’estrena en públic aquest curs commemorant Santa Cecília

554

L’Escola Municipal de Música de Martorell organitza aquests dies un cicle de concerts, a càrrec dels alumnes, dins la setmana de Santa Cecília, patrona dels músics. Aquest dimecres, el vestíbul de Cal Nicolau va comptar amb les actuacions del Cor Infantil i Adult i la Marxing Band. El programa és la primera posada en escena pels alumnes dels nous grups de l’equipament, i es va encetar dimarts amb l’actuació del guitarrista Ferran Talarn dins el cicle M’Clàssics. Dijous continua amb un concert al Museu Vicenç Ros i divendres clourà amb una Jam Session a l’Ateneu.

Santa Cecília va començar a celebrar-se dimarts tot incloent en la programació un concert del cicle M’Clàssics de les Joventuts Musicals de Martorell. L’artista convidat va ser el guitarrista Ferran Talarn, guanyador del Concurs d’Interpretació del Certamen Llobet, “Un músic de prestigi que va agradar molt als assistents i que va omplir de gom a gom l’auditori de Cal Nicolau amb més de 80 persones”, va destacar el director de l’Escola, Manolo Forniés.

Actuació dels cors Infantil i Adult i de la Marxing Band el dimecres

Ahir dimecres va ser el torn d’aquests dos cors, dirigits per Llorenç Castelló. Els petits van fer “una petita cantada de dos cànons: La nau pirata i Dins la fosca tot d’una, i els adults van cantar el cànon Brindis, de Mozart, i Cants i rialles, una cançó del Renaixement alemany”, glossava Castelló. Ell mateix destacava que “pels més petits és la primera oportunitat d’actuar davant de gent i això sempre els motiva molt més. És una primera fita important, i aquest plus de responsabilitat, de saber cantar i estar davant de públic els fa créixer. I als grans, com que la majoria són nous, també els impressiona”.

Entremig de les actuacions dels dos cors, va arribar el torn de la Marxing Band. El seu director, Isidre Delgado, deia que “aquest és el grup dels nous matriculats d’enguany, composat per 9 membres i que compta amb trompetes i flautista de nova fornada. Volem marxa, fer música i passar-ho bé”. També en aquest cas, la preparació s’ha fet a consciència i “a les dues darreres classes els alumnes només m’han demanat d’assajar les cançons del concert”, afegia. Tot seguit, l’AMPA de l’Escola de Música va oferir un pica-pica de germanor per alumnes i familiars.

Resta d’actes

La programació de la Setmana de Santa Cecília continua aquest dijous 24 de novembre “amb un concert dels conjunts instrumentals de vent, cordes, guitarres, d’ensenyament bàsic i de flautes a les 19.00h al Museu Vicenç Ros. Ja fa anys que el fem en aquest espai, molt desconegut i interessant, i ajuda a donar-lo a conèixer a alumnes i al públic”, destaca Manolo Forniés. Divendres, la sessió mensual de la Jam Session a l’Ateneu (19.30h) tancarà el cicle.