L’escriptor Màrius Serra inaugurarà dijous la Fira del Llibre amb 25.000 exemplars

357

L’alcalde Salvador Esteve i l’escriptor Màrius Serra inauguraran aquest dijous (18.30h) la 37a Fira del Llibre del Gremi de Llibreters a l’antiga Biblioteca del Centre Cultural. La mostra, que romandrà oberta fins la Diada de Sant Jordi, comptarà amb 25.000 exemplars, 3.700 títols i un 20 per cent més de llibres en català.

La 37a Fira del Llibre del Gremi de Llibreters, que inaugurarà aquest dijous l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, acompanyat de l’escriptor Màrius Serra, qui posteriorment oferirà una classe magistral, comptarà amb 25.000 exemplars i 3.700 títols. Romandrà oberta, de 9.00 a 22.00h, fins el 23 d’abril.

Més llibres en català
El membre del Gremi de Llibreters Cisco Querol ha destacat que “hi haurà un 20 per cent més de llibres de català. Entre les novetats literàries traduïdes hi trobarem La llei dels justos de Chufo Llorens, Homes bons d’Arturo Pérez Reverte, Món Blau d’Albert Espinosa, La Temprança de María Dueñas, Cremeu Barcelona de Guillem Martí, Strappo de Martí Gironell, El sac dels records de Mossèn Ballarín, Algú com tu de Xavier Bosch, L’impostor de Javier Cercas, Un any i mig de Sílvia Soler, Des d’on tornar a estimar de Joan Margarit, També això tornarà a passar de Milena Busquets, Número zero d’Umberto Eco o La vida perenne de José Luís Sampedro”.

Presentacions literàries
La Fira del Llibre es complementarà amb presentacions literàries que portaran fins a Martorell escriptors de la talla de Lluís-Anton Baulenas, Jordi Llavina o David Pagès, i periodistes i comunicadors com Albert Sàez o Rafel Vives. Hi haurà també diversos espectacles artístics, entre els quals destaca la presència de l’actriu Imma Colomer –que clourà la celebració dels 40 anys del Premi Vila- l’actriu-cantant Itziar Castro i l’actor Fèlix Pons.

Promoció d’autors locals
Els autors locals aprofitaran per presentar les seves novetats: Josep Rodríguez amb La generación de la espera que parla dels 80 anys d’història de l’Escola Correa. També es presentarà el llibre Bolets a Martorell d’Àlex López i Joaquín Lecina, Lágrimas de una esclava de Juan Miguel Torrero o Y tuve que ser yo de Diego Ruiz Donaire. Maite Piera presentarà l’edició de butxaca del seu Buscar trabajo para Dummies i Natalia Demidoff presentarà Cocinar con amor i en farà un taller. Andreu González presentarà la seva obra guanyadora al Premi Vila l’any passat, a l’igual que Josep Checa.