L’escriptor Rafael Nadal, amfitrió de la 41a Fira del Llibre de Sant Jordi del Gremi de Llibreters

515
Rafael Nadal, escriptor
Rafael Nadal, escriptor

L’escriptor Rafael Nadal ha estat l’encarregat d’inaugurar, aquest divendres a la plaça de Les Cultures, la 41a Fira del Llibre de Sant Jordi del Gremi de Llibreters, acompanyat de l’alcalde Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Sergi Corral. Nadal ha aprofitat la seva visita per presentar a la Biblioteca el seu darrer llibre, El fill de l’italià, premi Ramon Llull 2019.

Del 12 al 23 d’abril, la Fira del Llibre ofereix uns 30.000 volums i 4.000 títols de tots els gèneres literaris. Francesc Querol, membre del Gremi de Llibreters, ha destacat novetats com Jo hauria pogut salvar Lorca de Víctor Amela, Tu no mataràs de Júlia Navarro, L’última veïna d’Ana Viladomiu, Una historia de España d’Arturo Pérez-Reverte, La ciutat de foc de Kate Mosse, La filla del rellotger de Kate Morton, El millor d’anar és tornar d’Albert Espinosa i Fungus d’Albert Sánchez Piñol.

Francesc Querol, membre Gremi de Llibreters

Ha augmentat la presència de novel·la negra d’autors com Donna Leon, Andrea Camilleri, Andreu Martín o Camilla Läckberg. Enguany, també ha entrat amb força el llibre de temàtica política. Querol ha destacat Contes des de la presó d’Oriol Junqueres, que compta amb il·lustracions dels fills i el pare del polític. A més, Entre Ítaca i Icària: Reflexions sobre Catalunya, Espanya i les esquerres d’Àngels Barceló, Joan Tardà i Xavier Domènech, El crash del 2010 de Santiago Niño Becerra, o …Y ahí lo dejo de Gonzalo Boye.

Francesc Querol, membre Gremi de Llibreters

L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït al Gremi de Llibreters “l’esma per muntar cada any la carpa”. “És una fira que fem sempre al voltant de Sant Jordi perquè en aquest país ens agrada mantenir les tradicions, i en concret aquesta és lloada a tot el món. És molt important no perdre aquest costum de regalar llibres i roses a les persones que estimem”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha destacat l’estret lligam entre el Departament de Cultura i el Gremi de Llibreters. “Plegats hem anat trobant solucions i resolent necessitats per tal de fer possible aquesta carpa des de fa 41 anys. En tot aquest temps s’han venut i llegit milers de llibres gràcies a la feina que feu. Hi ha moltes hores de treball al darrera”, ha indicat.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Rafael Nadal presenta ‘El fill de l’italià’

Després d’inaugurar la 41a Fira del Llibre, Rafael Nadal ha presentat la seva novel·la El fill de l’italià a la Biblioteca, amb el suport del periodista martorellenc Antoni Real. El llibre explica la història d’en Mateu, qui creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret que coneix tothom: el poble està marcat per l’arribada de milers de joves mariners italians refugiats durant la Segona Guerra Mundial.

Rafael Nadal, escriptor

Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare i comença a fer-se preguntes. El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra.

Rafael Nadal, escriptor

Programació Sant Jordi 2019