L’escriptor Roc Casagran elogia els clubs de lectura en una trobada a la Biblioteca Martorell

472

L’escriptor i professor sabadellenc Roc Casagran va elogiar el paper dels clubs de lectura com a eina per fer interactuar escriptors i lectors, en una visita feta dilluns a la biblioteca. Casagran va venir a Martorell per participar en una sessió del Club de Lectura de Tarda, en la qual els seus participants comentaven una novel·la seva, Ara que estem junts.

Casagran va destacar durant la vetllada “el paper fantàstic que fan els clubs de lectura, crec que és una molt bona manera d’incentivar la lectura i de donar espai al debat sobre els llibres. Una forma de demostrar que els llibres poden ser una excusa per trobar-se i debatre com qui fa tertúlia d’un partit de futbol”. L’escriptor va reconèixer que “m’engresca molt aquest feedback que es genera entre l’autor i el lector i adonar-me que tot allò que escric en la intimitat es pot rebre de maneres molt diferents entre els lectors, a partir de crítiques, comentaris i reflexions”.

El Club de Lectura de Tarda va proposar a l’estiu la lectura del llibre Ara que estem junts, una novel·la de Casagran que es va publicar el 2012: “és la història de dos bessons en el període de plena Guerra Civil i de la presència de republicans als camps de concentració de la Catalunya Nord com a temàtica principal. A partir d’aquí s’hi mostren les relacions personals d’amor entre germans, entre pares ni fills i amb la parella, temes universals de qualsevol lloc i època i que són molt d’actualitat, amb el que està passant a Síria i a l’Iraq”.

A la vetllada hi van assistir prop d’una trentena de lectors, i va ser presentada per la historiadora de Museus de Martorell Gemma Jiménez i pel conductor del Club de Lectura de Tarda Jacint Soler.