L’Espai Bombolles parla dels vins ancestrals per tancar el cercle dedicat als escumosos

1055
Espai Bombolles

El Progrés va viure aquest dijous una nova activitat del Racons del Vimart, la tercera edició de l’Espai Bombolles i maridatges insospitats. La sessió va cloure el cicle dedicat als escumosos (fa dos anys, es va dedicar al Clàssic Penedès, i l’any passat, al cava). En aquesta ocasió es parlava dels ancestrals.

Els ancestrals són vins escumosos fets amb un procés d’elaboració molt primitiu, que recorda el que duien a terme els avis i besavis dècades enrere, i que avui torna de la mà de petits elaboradors. Un d’ells és Manel Avinyó, del celler Clos Lentiscus. Ell mateix va explicar que l’objectiu d’aquest Espai Bombolles era el de fer arribar als assistents les característiques de cada vi o cava per saber-ne valorar les seves qualitats.

Manel Avinyó (Clos Lentiscus)

Van acompanyar en la cata dels vins ancestrals els celleristes Josep Duran (Mas dels Clavers), Joan Olivella (Vins de Foresta) i Esteve Casals (Can Casals). Hi van assistir un centenar de persones, i els restaurants Les Vinyes, Visual Gastrobar, Aqqua Restaurant i Pastisseria Artigues van aportar la vessant gastronòmica a la vetllada.