Martorell se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

617

Martorell se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, que se celebra el 28 de juny per tal de visibilitzar lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment oprimides. L’Ajuntament de Martorell i diverses entitats martorellenques han organitzat activitats per tal de sensibilitzar la població i promoure la tolerància.

L’Ajuntament ha convocat per aquest divendres, a les 12.00h, la lectura d’un manifest a la plaça de la Vila. Des de demà i fins diumenge, el pont d’Anoia s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol de la lluita d’aquest col·lectiu. Diumenge, 30 de juny, es pintarà un mural a l’amfiteatre del passeig de Catalunya.

A més, l’Espai Jove Punt Nord i El Bloc estan duent a terme activitats destinades a conscienciar els més joves. Aida Sánchez, membre de l’assemblea d’El Bloc, ha recordat que “és molt important fer unes jornades de suport al col·lectiu LGTBIQ+. Creiem que a Martorell també s’ha de donar a conèixer i, per aquest motiu, hem preparat un conjunt d’activitats amb aquesta finalitat, especialment destinades als joves. Hi ha molta feina feta, però encara en queda molta per fer per tal de fomentar la tolerància”.

Aida Sánchez, membre El Bloc

Les activitats per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ van començar dimarts amb un taller de pancartes; dimecres es va fer un taller de creació musical sota el títol ‘Tu la música i nosaltres la lletra’, i avui dijous es podrà confeccionar, a les 19.00h, un mocador per lluir al pride i tot l’any. Divendres hi haurà sessió de karaoke amb temàtica LTGBIQ+, han avançat Sílvia Fuertes i Aida Sánchez, membres de l’assemblea d’El Bloc.

Sílvia Fuertes i Aida Sánchez, membres El Bloc

Dilluns, 1 de juliol, obrirà portes l’exposició Diferents tipus de sexualitat, a les 18.00h. El grup de relaxació que es reuneix dimarts a l’Espai Jove s’unirà a la celebració amb una sessió especial per a l’efemèride, a les 19.30h. Dimecres, 3 de juliol, hi haurà una taula rodona, a partir de les 19.00h.

Tarda de cinema a la Casa de Cultura

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable se sumen a la commemoració amb la projecció dissabte, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de la pel·lícula Carmen y Lola dirigida per Arantxa Echevarría, estrenada l’any 2018. És la història d’amor entre dues gitanes, que tracten de viure en un entorn conservador gitano. El film forma part de la selecció de la Quinzena dels Directors al Festival de Canes 2018.

Carmen viu en una comunitat gitana en els suburbis de Madrid. Com qualsevol altra dona que ha conegut, està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar tants nens com sigui possible. Però un dia coneix a Lola, una gitana poc comuna que somia amb anar a la universitat, dibuixa grafits d’ocells i li agraden les dones. Carmen desenvolupa ràpidament una complicitat amb Lola i descobreixen un món que, inevitablement, les porta a ser rebutjades per les seves famílies.