L’Espai Jove Punt Nord posa en marxa aquesta setmana nous cursos i tallers formatius

1454
Espai Jove Punt Nord
Espai Jove Punt Nord

L’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural inicia aquest dilluns les activitats i tallers formatius adreçats a un públic juvenil. Durant el primer trimestre d’aquest any, es podrà gaudir de sessions -gratuïtes o a un preu molt reduït- de clown, acroioga, fotografia amb el mòbil, serie fòrum, swing, rap, maquillatge o costumització de roba.

La regidora de Joventut, Cristina Dalmau, ha dit que “arrenquem l’any amb molta marxa i amb una programació de tallers formatius que poden ser d’interès per als nostres joves. La idea és que, a poc a poc, vagin implicant-se en les activitats que oferim. Esperem que aquestes tinguin una bona acollida i comencem ja a treballar en la resta de programació de l’any”.

El taller intensiu de clown es farà en sis sessions on s’inclouran les tècniques bàsiques d’interpretació a partir d’exercicis grupals. “Un espai on deixar-se anar, descobrir què hi ha dins cadascú i riure”, ha indicat Dalmau. Hi haurà una petita representació final on es farà una mostra de la feina feta. Les sessions comencen avui i acabaran el 25 de febrer, a les 18.30 o a les 19.00h. El dia 26 de febrer es farà la representació final. El preu del curs serà de 15 euros.

El 26 de gener, de 19.30 a 01.00h, es podrà gaudir d’una activitat gratuïta de serie fòrum amb la projecció de tres capítols de la coneguda sèrie Black Mirror de Netflix. “Hi haurà un debat on es parlarà de com les noves tecnologies influeixen el nostre dia a dia”, ha comentat la regidora.

Els dies 29 i 31 de gener es farà un taller d’acroioga, de 18.00 a 19.30h. “Una breu iniciació a aquesta tècnica que fusiona les acrobàcies, el ioga i el massatge tailandès”, ha avançat. A través de dues sessions on s’aprendran les bases i algunes postures bàsiques, ajudaran a desenvolupar una relació i comunicació més profunda amb un mateix i amb la parella. El preu de l’activitat serà de 5 euros (2 sessions) i 3 euros (1 sessió).

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

Els dies 20 i 21 de febrer hi ha previst un taller de fotografia amb el mòbil, de 18.00 a 19.30h. “Es tracta de perfeccionar la fotografia amb el nostre telèfon intel·ligent, aprendre algunes tècniques i conceptes teòrics, reflexionar sobre la fotografia com a eina de transformació i generadora d’impacte, creant així una petita galeria de fotografies que s’exposaran posteriorment a l’Espai Jove”, ha subratllat. El preu d’una sessió serà de 3 euros i dues sessions 5 euros.

Tots els dijous del mes de febrer es faran classes d’iniciació al swing, de 19.30 a 21.00h. Les sessions seran gratuïtes i no caldrà apuntar-s’hi en parella. Els assistents aprendran les coreografies bàsiques d’aquest estil.

A través del taller gratuït de rap literari que es farà el 27 de febrer, a les 18.30h, es duran a terme activitats relacionades amb aquesta temàtica per tal de veure la relació que hi ha entre les dues disciplines. Els participants aprendran a unir poesia clàssica i moderna amb el hip hop, segons ha detallat la regidora.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

L’1 de març a les 17.30h hi ha previst un taller gratuït de maquillatge de Carnaval. Es treballarà la caracterització i l’ús dels diversos tipus de maquillatge, el làtex, la sang artificial…així com l’ús dels estris de maquillatge. Un espai on deixar volar la imaginació i les inspiracions artístiques.

Els joves també podran costumitzar la seva roba el 20 i 21 de març, de 18.30 a 20.00h, en un taller gratuït per aprofitar les peces que ja no utilitzen i crear-ne de noves, tot adquirint nous aprenentatges i obtenint coneixements per elaborar i arreglar les pròpies peces de roba que han quedat al fons de l’armari, així com quatre nocions bàsiques per a cosir.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut