L’Espai La Sínia atén una quinzena de sol·licituds el primer dia d’obertura

1812
Espai La Sínia
Espai La Sínia

Des d’aquest divendres, les persones interessades en un dels pisos de protecció oficial que es construiran al barri de La Sínia poden formalitzar la seva sol·licitud a la nova oficina instal·lada a la planta baixa de l’Ajuntament. En el primer dia de funcionament, l’Espai La Sínia ha registrat una quinzena de sol·licituds. Els interessats han de demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a lasinia@martorell.cat. L’oficina obre de dilluns a dijous, de 10.00 a 18.00h, i divendres de 10.00 a 14.00h.

El nou barri de La Sínia, entre Torrent de Llops, Les Bòbiles i Can Cases, comptarà amb 1.100 habitatges, 330 dels quals de protecció oficial. Els habitatges tindran entre 70 i 90 metres quadrats, amb plaça d’aparcament i un traster. Els preus oscil·laran entre els 120.000 i els 160.000 euros, en cas de compravenda, i entre els 450 i els 590 euros al mes, en cas de lloguer. Es preveu la seva finalització en 24 mesos.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha explicat que l’oficina Espai La Sínia pretén “donar tota la informació perquè els martorellencs puguin optar a un dels pisos de protecció oficial”. “Aquest serà un gran canvi per Martorell, ja que l’oferta ajudarà a corregir els preus elevats de l’actual parc d’habitatges del municipi”.

Adolf Bargués, regidor d'Habitatge

Paqui Lozano, treballadora de l’Espai La Sínia, ha incidit que els interessats han de demanar cita prèvia per correu electrònic, que se’ls respondrà amb el dia i l’hora de visita, i se’ls especificarà la documentació necessària que han de portar per formalitzar la sol·licitud.

Paqui Lozano, treballadora Espai La Sínia

Un cop inscrits, els sol·licitants hauran d’estar pendents de la publicació de les bases d’adjudicació, és a dir, el llistat de requisits per poder rebre un pis. El primer llistat de requisits servirà per adjudicar els primers 130 habitatges. Més endavant es publicaran noves bases, amb requisits diferents, per una segona fase amb 130 pisos més, i finalment, una nova llista de condicions per als pisos restants.

Danae Moreno té 27 anys i, fins ara, ha viscut de lloguer a Terrassa i a Molins de Rei. Vol viure a Martorell amb en Mario, la seva parella, i busquen l’oportunitat de comprar a preu assequible al barri de La Sínia.

Danae Moreno, sol·licitant pis

Als seus 26 anys, Rebeca Giraldez cerca poder-se independitzar amb el seu company en un barri ben ubicat, modern i amb les prestacions que ofereix La Sínia.

Rebeca Giraldez, sol·licitant pis

Una de les primeres en registrar-se ha estat Sandra Lorena Jacinto de 45 anys. S’ha mostrat entusiasmada amb el projecte i espera ser una de les afortunades per traslladar-se a un pis nou amb el seu marit i els seus dos fills.

Sandra Lorena Jacinto, sol·licitant pis