L’Espai La Sínia obre divendres a la planta baixa de l’Ajuntament

2677
Espai La Sínia
Espai La Sínia

Divendres, 1 de febrer, obre l’Espai La Sínia a la planta baixa de l’Ajuntament, a la plaça de la Vila. Es tracta de l’oficina d’informació i registre a la promoció d’habitatges de protecció oficial que el consistori construirà al nou barri de La Sínia. Les persones interessades en un d’aquests pisos han de demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a lasinia@martorell.cat. Se’ls respondrà amb el dia i hora de visita, i amb la documentació necessària que hauran de portar a l’oficina.

Un cop inscrits, els sol·licitants hauran d’estar pendents de la publicació de les bases d’adjudicació, és a dir, el llistat de requisits per poder rebre un pis. Els pisos s’adjudicaran d’acord amb aquestes bases.

Cal tenir en compte que els 330 pisos es faran en tres fases. El primer llistat de requisits servirà per adjudicar els primers 130 habitatges. Més endavant es publicaran noves bases, amb requisits diferents, per una segona fase amb 130 pisos més, i finalment, una nova llista de condicions per als pisos restants. D’aquesta manera, els ciutadans tindran tres oportunitats per accedir a un pis de protecció oficial.

A partir de divendres, dues persones atendran els dubtes i sol·licituds a l’Espai La Sínia de dilluns a dijous, de 10.00 a 18.00h, i divendres de 10.00 a 14.00h.

El nou barri de La Sínia és un eixample residencial pensat per a les famílies. Està situat entre Torrent de Llops, Les Bòbiles i Can Cases. S’hi construiran 1.100 habitatges, un gran parc central, un nou eix comercial, una zona d’oficines i serveis, places i zones per a vianants amb jocs infantils i una àrea d’equipaments públics per dotar dels serveis necessaris el barri.

Els pisos de protecció oficial que hi construirà l’Ajuntament seran d’entre 70 i 90 m2 i inclouran plaça d’aparcament i un traster. Els preus oscil·laran entre els 120.000 i els 160.000 euros, en cas de compravenda, i entre els 450 i els 590 euros/mes en cas de lloguer. Durant l’any 2019 començaran les obres d’urbanització i l’edificació dels primers 130 habitatges, i es preveu la seva finalització en 24 mesos.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha enviat una carta a tots els martorellencs susceptibles de ser-ne sol·licitants per informar-los de la posada en marxa de la nova oficina de registre. “Més endavant, explicarem la tipologia d’habitatges, quants de lloguer i quants de propietat, perquè tota la gent jove de Martorell que necessiti un habitatge pugui accedir a l’Ajuntament a cercar-lo”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El projecte de La Sínia es va aprovar l’any 2008, però va quedar posposat a causa de la crisi econòmica. Un cop s’enllesteixi la primera fase, podrà començar a construir-se La Sínia 2, una Àrea Residencial Estratègica (ARE) que incorporarà 450 habitatges més de protecció oficial per arribar a una xifra final d’uns 750.