L’Espai Nadó torna aquest octubre amb més flexibilitat horària per als usuaris

652
Espai Nadó. Foto: Nexe Fundació
Espai Nadó. Foto: Nexe Fundació

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) engegarà a mitjans d’aquest mes una nova edició de l’Espai Nadó. Un servei que és punt d’aprenentatge i d’intercanvi d’inquietuds i d’experiències per a mares i pares de nadons, amb l’acompanyament i assessorament de professionals. Enguany es crearà un segon grup i s’oferirà major flexibilitat d’assistència a les sessions i més facilitats per apuntar-s’hi.

Servei que funciona a Martorell de manera ininterrompuda des del curs 2006-07, l’Espai Nadó és un punt de trobada setmanal en el que hi poden participar grups d’un màxim de 10 persones en el que els usuaris, acompanyats dels seus fills i filles, parlen de la nova situació, dels canvis que comporta la natalitat i de com adaptar-s’hi. De nou, es durà a terme en una sala de la Llar Municipal Riu de Sons (carrer de Sant Genís de Rocafort 12, al barri Rosanes), del 16 d’octubre al 30 de maig de 2019, i les inscripcions ja són obertes.

Novetats del curs

Aquest curs, l’Espai Nadó amplia l’oferta i formarà “dos grups: un els dijous d’11.30 a 13.00h, i un altre els dimarts de 16.45 a 18.00h, per donar opció tant als que poden en horari de matí com de tarda”, explica Susana Rius, educadora de les Llars d’Infants Municipals i una de les conductores de l’Espai Nadó, junt amb Lídia Torras.

Susana Rius, educadora de les Llars d'Infants Municipals

També serà novedós que l’usuari decidirà el temps que vulgui assistir-hi, donant-se d’alta quan s’escaigui. Finalment, es facilitarà l’alta a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del PMSAPM, amb un cost de 14 euros mensuals per als abonats del PMSAPM i de 28 per als no abonats. D’igual manera els usuaris podran donar-se de baixa del servei: “moltes mares i pares s’han d’incorporar al món laboral o viuen èpoques de molts canvis, i per això els facilitem que vinguin quan puguin i vulguin”.

Espai de diàleg i assessorament amb professionals 

L’educadora explica que “des de l’embaràs, passant pel naixement i els mesos posteriors, és un moment de la vida molt transcendental, amb molts alts i baixos, en el que mares i pares tenen molta responsabilitat”.

Susana Rius, educadora de les Llars d'Infants Municipals
Espai Nadó

A l’Espai Nadó, els usuaris poden “explicar com es troben i com se senten, ja que cada família i cada fill és diferent, i trobaran un espai on escoltar, parlar i descobrir estratègies diferents”. No en va, afegeix, “al grup venen mares i pares procedents de països d’arreu del món, i hi ha molta varietat a l’hora de concebre la maternitat i la paternitat”.

Per això, a l’Espai Nadó hi col·laboraran “diferents professionals de la xarxa d’infància que treballen en diferents equipaments, com ara l’Hospital de Martorell, l’Escola de Música, el CDIAP o el CAP”. Susana Rius afegeix que “intentarem que durant tot el curs passin per l’Espai Nadó llevadores, infermeres, pediatres, psicòlegs, fisioterapeutes i músics”.

Susana Rius, educadora de les Llars d'Infants Municipals

Alhora, alguns professionals del sistema privat també donen un cop de mà puntualment a l’Espai Nadó.