L’Esplai La Vila reconeix a les participants del curs ‘Mou la ment’, pòrtic d’un nou Gent Gran i Salut

888

Punt i final al primer semestre del curs ‘Mou la ment’ amb el repartiment d’un obsequi a la quinzena de participants a l’Esplai d’Avis de La Vila. El programa, aperitiu del nou Gent Gran i Salut que impulsa l’Ajuntament, fomenta una millora cognitiva a través de jocs i exercicis per recuperar l’agilitat mental i prevenir el deteriorament. La pedagoga i monitora Carmen Arroyo ha dirigit les classes setmanals i preveu que continuin fins el juny.

El ‘Mou la ment’ s’ha desplegat des de setembre a desembre de 2017 tots els dijous a la tarda a La Vila, en sessions d’una hora i mitja. Arroyo ha pretès “fer pensar una mica les participants i activar les seves connexions cognitives”, i avança que “volem seguir-les fent fins al maig o juny i, si pot ser, ampliar-les a l’Esplai de Buenos Aires”.

Carmen Arroyo, monitora del 'Mou la ment'

Alguns dels exercicis proposats han estat “per exemple, de memòria, com ara el joc d’acumular paraules, els jocs de càlcul i de comprensió lectora”. Per la monitora, “són activitats molt entretingudes. Ens ho passem bé i aprenem”.

Carmen Arroyo, monitora del 'Mou la ment'

El responsable de la Unitat de Gent Gran dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell, Alfred Rivera, explica que “el ‘Mou la ment’, junt amb el curs ‘Exercit@ la ment’, són el pòrtic del programa Gent Gran i Salut 2018 per a persones majors de 55 anys. Inclourà 5 cursos d’informàtica i un centenar de places gràcies al conveni amb l’Obra Social ‘La Caixa’, però també àmbits com el laboral –orientats a persones en edat de pre jubilació i jubilació-, o el foment d’activitats esportives amb el curs ‘En forma’”.

Alfred Rivera, responsable de la Unitat de Gent Gran dels Serveis Socials Bàsics

Lliurament dels diplomes del curs d’informàtica

A l’acte celebrat aquest dilluns a la tarda a l’Esplai, s’han lliurat també els diplomes a les persones participants del curs d’informàtica del darrer semestre a La Vila. Explica Rivera que el 2017 hi han pres part “més d’una vuitantena de persones entre els dos esplais d’avis i un centenar de places ofertes, ja que alguns han repetit”.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha engrescat la gent gran a participar d’aquestes activitats que “entretenen molt, però també ajuden a tenir més agilitat mental i més coordinació, per envellir de manera saludable i intentar arribar a una edat plena amb el màxim de facultats possibles. Aquestes classes hi ajuden”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, ha “agraït que participeu a aquestes activitats que organitzem des de l’Àrea de Gent Gran. Cada cop tenim més gent als tallers i l’aposta del darrer any ha estat important. Volem dinamitzar les activitats, ser més arriscats, i aquest 2018 esperem que tot allò que organitzem us agradi”.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut

Fernández ha lliurat uns obsequis a les participants del ‘Mou la ment’ conjuntament amb la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera. La tarda s’ha acompanyat d’una sessió de Musicoteràpia i una xocolatada per a la cinquantena d’assistents.