L’Esplaiada 2018 reunirà 2.800 infants i joves aquest cap de setmana a Martorell

1640
Roda de premsa Esplaiada 2018

La trobada general d’Esplais Catalans, l’Esplaiada 2018, se celebrarà a Martorell els dies 11, 12 i 13 de maig. La trobada assoleix enguany un rècord històric de participació i reunirà 2.800 persones (2.200 joves i infants i 600 monitors) de 51 esplais diferents sota el lema ‘Obrim els ulls, obrim les portes’, que servirà per a reivindicar la inclusió i la diversitat.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, espera que l’Esplaiada sigui “una jornada d’èxit en què els participants s’ho passin d’allò més bé”. En la roda de premsa de presentació, ha destacat que “la inclusió, la diversitat i la pluralitat són valors transversals de la societat i que nosaltres també reivindiquem amb força”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En la mateixa línia, la presidenta d’Esplais Catalans, Irene Torrecilla, ha explicat que “volem reivindicar l’esplai com un espai en el qual no hi cap la diferència, on tots som iguals i les desigualtats no hi tenen cabuda. Serà un cap de setmana on reflexionarem com ser més inclusius, ja que encara hi ha molta feina a fer en aquest sentit”.

Irene Torrecilla, presidenta d'Esplais Catalans

La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha remarcat que “l’Esplaiada coincidirà amb la celebració del Daltabaix 2018, la festa de les entitats infantils i juvenils de Martorell”. La nostra població acollirà una trobada “amb una xifra rècord d’assistents”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

El programa de l’Esplaiada inclou activitats de coneixença, dinàmiques per grups d’edat i un gran acte el dia 13, a partir de les 12.30h. Els infants i joves faran diverses rues reivindicatives que confluiran a la plaça de les Cultures, on es llegirà un manifest elaborat per ells mateixos. Tot seguit, actuarà el grup d’animació infantil Ail’as, autor de la cançó de l’Esplaiada Som capaces de tot. Alhora, es farà un acte institucional amb representants de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.