L’Estat es compromet a reprendre les obres de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 abans de finals d’any

1122
Reunió amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera
Reunió amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimarts que abans de finals d’any es reprendran les obres de l’enllaç de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7, iniciades el 2006 i aturades des de fa sis anys. Cunillera, durant una reunió amb els alcaldes de Martorell, Molins de Rei, Pallejà, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal i Sant Cugat del Vallès, no ha donat una data concreta per la represa de les obres però ha avançat que s’allargaran uns 15 mesos.

En una entrevista a Ràdio Martorell, prèvia a reunió amb la delegada, l’alcalde Xavier Fonollosa subratllava la importància d’acabar aquest enllaç “per tal de comunicar els eixos principals del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, dues comarques molt dinàmiques des del punt de vista econòmic”. Fonollosa, igual que els altres batlles, afirmava sentir-se menystingut per la manca d’informació per part de l’Estat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Cunillera s’ha compromès a mantenir un fil directe de comunicació amb els ajuntaments. Les obres van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres.

La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats. L’objectiu és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles. La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.