L’exposició en format còmic ‘Pantallats’ fa reflexionar sobre l’abús d’eines virtuals

326

Fins el 22 de maig es pot visitar al vestíbul del Centre Cultural l’exposició còmic Pantallats, elaborada per l’associació Educació per a l’Acció Crítica. La mostra pretén sensibilitzar els joves i fer-los reflexionar sobre la tendència a emprar eines virtuals d’esbarjo, informació i comunicació, així com sobre l’augment dels problemes associats al seu abús.

L’ús dels dispositius amb connexió a Internet s’ha estès de forma exponencial a tota la població i estan canviant la manera de comunicar-nos, de relacionar-nos i de crear la identitat. Pel que fa els adolescents, aquest fenomen té especial incidència en el cicle vital en què estan immersos i poden tenir efectes problemàtics, com ara l’assetjament, efectes en la privacitat i la intimitat.

L’exposició s’emmarca dins el Programa d’Educació per a la Salut (PES) del Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Martorell. La Regidoria de Benestar Social i Joventut realitza cada any dues campanyes que volen posar l’accent en algun aspecte concret de la prevenció de conductes de risc entre els adolescents. Durant el tercer trimestre d’aquest curs la campanya versa sobre l’abús de les pantalles i xarxes socials.

La campanya contempla tres elements: l’exposició Pantallats al Centre Cultural, fins el 22 de maig; l’obra de teatre Enxarxats de la companyia Teatracció, els dies 9 i 10 de maig a l’Auditori Joan Cererols, i la celebració del Dia mundial d’Internet, les telecomunicacions i la societat de la informació, el proper 17 de maig.