L’exposició ‘Gargots’ s’inaugura al Centre Cultural suggerint valentia artística als joves

425

Aquest divendres al vespre s’ha inaugurat a la sala d’exposicions del Centre Cultural Gargots, més enllà del traç, el conjunt de treballs artístics fets pels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Pompeu Fabra. Centenars de persones, entre alumnes, familiars i personal docent, han assistit a la vetllada. També han assistit a l’acte l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i diversos regidors de l’equip de govern, i han encoratjat els joves a crear art amb valentia i en equip.

“El traç és el primer registre gràfic que tenim. El primer paper guixat és la primera gran obra, la manera de començar un nou llenguatge, una nova manera de comunicació”. Així glossava el cap del Departament de Visual i Plàstica de l’institut, Carles Borràs, el sentit del títol de la mostra. El professor ha destacat que “cada traç que fem és únic i cap ha de ser casual, i ens ha de transmetre emocions i sensacions”.

Just abans, un grup d’alumnes de 1r de Batxillerat del centre d’ensenyament han ofert als espectadors una performance. A la representació, alguns alumnes traçaven gargots amb brotxa i pintura sobre la túnica d’altres companys fins a composar la paraula que dóna nom a l’exposició d’enguany: gargots.

Treball en equip i sense tenir por
En la ronda d’intervencions, l’alcalde Fonollosa ha ressaltat “la importància que tinguem un Batxillerat Artístic a Martorell, que es veu en la qualitat de les obres que aquí es mostren” i ha parafrassejat Borràs destacant que “la qualitat en l’art l’aconseguireu amb talent, aprenentatge i esforç. Sigueu valents, en això i en qualsevol àmbit de la vida”. El regidor Corral ha elogiat “la connexió existent entre alumnes i professorat, que ens agradaria que s’estengués més enllà d’una exposició per crear noves sinèrgies”. Finalment, el director del centre, Xavier Joseph, ha agraït “la feina d’alumnes i professors i la gran qualitat i quantitat d’obres fetes durant el curs”.

Gran varietat de disciplines representades
Gargots, més enllà del traç són les propostes d’un centenar d’alumnes de 1r i 2n curs de Batxillerat Artístic de l’Institut Pompeu Fabra al llarg del curs. Entre les dues plantes de la sala d’exposicions s’hi exhibeixen tècniques de dibuix i pintura, de fotografia, de disseny –cartells publicitaris, de cinema, de caràtules de llibres i de CD-, de maquetisme –reproducció d’objectes diversos- i de tècniques de creen volums –busts, figures femenines antigues i d’altres objectes-. La mostra romandrà oberta al públic fins al proper 29 de maig.