L’exposició ‘Natures del món’ d’Ana Varea obre portes aquest diumenge a l’Enrajolada

314

Diumenge 6 de març, a les 12.00h, s’inaugura a l’Enrajolada Casa Museu Santacana l’exposició Natures del món, olis i aquarel·les d’Ana Varea. La mostra es podrà visitar fins el 3 d’abril i inclourà activitats paral·leles: una visita comentada, una xerrada sobre creativitat i un taller d’aquarel·la.

Ana Varea es va sentir atreta pel món de la pintura de ben petita, als 14 anys va rebre classes d’un professor de Belles Arts, monjo dels Carmelites Descalços, a la seva població natal de Burriana (Castelló). Posteriorment, ja instal·lada a Barcelona, va aprendre tècniques d’esmaltat sobre metall i tècniques mixtes amb el professor Salvador Ballester. Va realitzar un curs pràctic de ceràmica.

El regidor de Cultura, Museu i Patrimoni Històric, Sergi Corral, ha destacat que “és una persona implicada artísticament en el món local,durant 10 anys va practicar pintura a l’oli amb el pintor martorellenc Jaume Amat i ha estat alumna de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de Ca L’Oller durant 3 anys. Actualment, comparteix estudi a Martorell i rep formació del pintor i escultor Josep Saus”.

Ana Varea ha exposat al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, ha participat a la Mostra d’Art de Sant Sebastià, ha fet diferents col·laboracions amb els barris de Martorell, col·lectives a Burriana i a la Ciutat Sanitària de la Vall d’Hebron. L’artista ha rebut el 1r premi d’oli a la Ciutat Sanitària de la Vall d’Hebron, 1r, 2n i 3r premi local en diferents certàmens de pintura ràpida d’Abrera i el 1r premi local d’oli dels Amics de l´Art de Martorell.

Activitats paral·leles

Dimecres 9 de març Ana Varea farà una visita comentada a l’exposició, a les 18.00h, dimecres 16 de març impartirà una xerrada sobre creativitat, a les 18.00h, i dimecres 30 de març un taller d’aquarel·la adreçat a persones adultes. Les places són limitades, cal inscripció prèvia a museus@martorell.cat o al 93 774 22 23.

Horari visita

Natures del món es podrà visitar del 6 de març al 3 d’abril a l’Enrajolada Casa Museu Santacana (carrer de l’Aigua, 1). Dijous i divendres, de 18.00 a 20.00h, dissabtes i diumenge, de 12.00 a 14.00h. Els dies 24 i 27 de març romandrà tancada.