L’Hospital de Martorell posa en marxa la Unitat d’Hospitalització Domiciliària

6523
Membres Unitat d'Hospitalització Domiciliària Hospital de Martorell
Membres Unitat d'Hospitalització Domiciliària Hospital de Martorell

Aquest mes de març s’ha posat en marxa la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Ofereix un servei hospitalari a domicili als pacients que, després de ser atesos al servei d’Urgències, requereixen atenció mèdica, evitant l’ingrés al centre hospitalari. Aquesta unitat permet que el pacient “ingressi” directament en el seu domicili on rebrà la mateixa atenció que tindria estant a l’Hospital.

L’equip assistencial valora la situació del pacient i, si aquesta ho permet, pot ser atès al seu domicili, segons han especificat a Ràdio Martorell el metge Rafel Jiménez i les infermeres Laura Domínguez i Carol Ortega, membres de la UHD. Els professionals han destacat que la iniciativa busca oferir més benestar als malalts, promoure la seva autonomia involucrant-los directament en el procés de tractament i recuperació. La fórmula de l’hospitalització a domicili possibilita la supervisió i ajustament dels tractaments iniciats, el control de malalts aguts i l’atenció de malalts crònics durant les fases agudes o descompensacions de les seves malalties.

Els criteris que determinen que un pacient sigui candidat a ingressar a la Unitat d’Hospitalització Domiciliària és que estigui en una situació clínica estable, que disposi de suport domiciliari per part d’un familiar o acompanyant cuidador, que tingui un telèfon accessible, que visqui a l’àrea de referència i que doni el seu consentiment.

Durant l’hospitalització a domicili, els pacients reben la visita del metge i la infermera i se li realitzen les mateixes proves i tractaments que li farien en un hospital. A més, el pacient disposarà d’un número de telèfon directe per comunicar-se amb ells, en horari de matí i tarda.