L’Hospital de Martorell tanca una setmana de promoció de la lactància i la donació de llet

1242
Setmana de la Lactància. Taller de porteig
Setmana de la Lactància. Taller de porteig

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha clos aquest divendres la 4a Setmana de la Lactància Materna. Durant l’acte, que ha tingut lloc al Molí Fariner, s’ha fet el lliurament de premis del Concurs de Fotografies, una xerrada sobre ‘Maternitat 2.0’ i un concert de l’Aula de Música l’Alzinar-Cal Tenas (AMACAT).

El director de l’Hospital de Martorell, Dr. Manel Álvarez, ha afirmat que la Setmana de la Lactància “és un reflex de l’educació i promoció sanitària, i de les bondats d’alletar els nadons, però també explica molt bé que el centre hospitalari vol ser un actor protagonista i avançar-se a les necessitats de la societat a la qual dona servei”.

Manel Álvarez, director Hospital de Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “tenim una institució hospitalària que intenta ser pionera en molt aspectes, també en la maternitat. Portar nens al món és una de les coses que fem a l’Hospital de Martorell, que compta amb un equip de grans professionals. En aquesta Setmana de la Lactància, el centre ofereix assessorament a tot aquell qui ho vulgui de manera proactiva. També hem estat pioners en la Casa de Parts”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Una vegada més, hem acompanyat les mares i pares en l’aventura de la maternitat, fent ressò de com d’important és viure-la i fer-ho amb salut. Han estat uns dies per apoderar les mares que lacten i encoratjar-les a fer donació de llet materna per a aquells nadons que ho necessiten i les seves mares no els hi poden oferir”, ha dit Montserrat Batlle, cap de llevadores.

Montserrat Batlle, cap de llevadores de l'Hospital de Martorell

Premis 4t Concurs de Fotografies

Les guanyadores del 4t Concurs de Fotografies de la Setmana de la Lactància han estat, en primer lloc Clara Cires, en segon lloc Laura Cortés i el tercer premi se l’ha emportat Sílvia Alba. Les fotografies presentades es poden visitar, fins el 7 d’octubre, a l’entrada de l’Hospital.

Activitats de la Setmana de la Lactància

El passat 1 d’octubre es va programar un taller de porteig ergonòmic al Complex Educatiu. L’Escola Municipal de Música va acollir un taller de música per a nadons, el 2 d’octubre, i la LLar d’Infants Riu de Sons un de massatge infantil, el dia 3. El Complex Esportiu La Vila va oferir un taller de matronatació durant l’embaràs, el 3 d’octubre, i activitats a l’aigua amb nadons, el dia 5. L’Espai Dansa va organitzar la sessió ‘Dansa pel naixement’, el 4 d’octubre. El mateix dia es va fer una xerrada sobre educació en igualtat al Complex Educatiu Torrent de LLops.

El proper 23 d’octubre, a les 18.00h, es presentarà a la Biblioteca el llibre Somos la leche. Dudas, consejos y falsos mitos de la lactancia d’Alba Padró. Per problemes d’agenda de l’autora, l’acte no ha pogut encabir-se durant la Setmana de la Lactància.