L’Hospital Sagrat Cor, centre assistencial reconegut amb el certificat AMED

520

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell s’ha convertit en el primer centre assistencial del municipi en rebre l’acreditació AMED per promoure l’alimentació mediterrània. Aquest distintiu avala que al menjador laboral de l’Hospital s’ofereix un menú saludable, basat en la dieta mediterrània.

L’acte d’entrega del reconeixement ha tingut lloc aquest matí a l’aula docent del centre de Germanes Hospitalàries de la mà de la directora dels Serveis Regionals de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Cristina Pérez, qui ha lliurat l’acreditació a José Mª Peña, gerent de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, i a Roberto Corcuera, director regional nord de la divisió de Sanitat de Serunion, l’empresa que s’encarrega de la restauració al Centre.

La directora d’Infermeria del Sagrat Cor, Pilar Herrero, ha explicat a Ràdio Martorell que “el certificat posa de manifest que el centre de Germanes Hospitalàries ofereix servei de menjador a 40 treballadors que, diàriament, poden gaudir d’àpats mediterranis basats en una oferta gastronòmica variada i saludable”.

L’objectiu de l’acreditació AMED, liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és identificar i donar visibilitat a establiments de restauració que promouen l’alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

Promoure salut entre els treballadors

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell duu a terme diferents iniciatives amb la finalitat de promoure la salut entre els seus treballadors com, per exemple, la cursa i marxa solidàries de Martorell, a la qual participa bona part dels professionals del Centre. Aquest acte esportiu pretén, d’una banda, fomentar la salut a través de la pràctica de l’esport i, alhora, ajudar a conscienciar la població de la importància de lluitar contra l’estigma en salut mental.