L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell es converteix en hospital associat universitari

601

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han signat un nou conveni que permetrà als alumnes dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia realitzar les seves pràctiques en les àrees docents, sanitària i d’investigació del centre sanitari.

El conveni l’han subscrit aquest migdia l’alcalde de Martorell i president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Xavier Fonollosa, i el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña. En l’acte de signatura del conveni hi han assistit, també, el director-gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez; la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Carlota Riera i el cap de planificació i processos de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Rafael Gómez.

Aquest conveni permet a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que es converteixi en hospital associat universitari. Fonollosa ha assegurat que “té tres aspectes positius: el primer, que l’hospital serà associat a la universitat; el segon, les sinèrgies que hi ha entre les dues institucions dins el món de la salut, el coneixement i la recerca i, el tercer, és que aquest conveni farà que molts estudiants de Martorell tinguin com a prioritat aquesta universitat davant la possibilitat de fer pràctiques a l’hospital”.

Presència de la universitat al territori

En matèria assistencial, el conveni té com a principal objectiu cooperar perquè la investigació i l’ensenyament relacionats amb les ciències de la salut s’utilitzin en l’assistència sanitària a l’hospital. Montaña diu que “l’acord substitueix un anterior conveni signat entre l’hospital i la Fundació Universitària del Bages per regular les pràctiques dels alumnes i n’amplia els continguts als àmbits assistencials i d’investigació. L’objectiu és tenir molta presència en el territori”.

En l’àmbit docent, l’acord té com a finalitat garantir la formació pràctica, clínica i sanitària dels alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, però també preveu accions perquè els professionals de la salut de l’hospital apostin per la seva qualificació professional i per la seva funció docent.

La institució universitària es compromet a reservar una quota de places en els seus programes de doctorat o equivalents en l’àmbit de reservar una quota de places en els seus programes de doctorat o equivalents en l’àmbit de les ciències de la salut per al personal i residents de l’Hospital que vulguin obtenir el títol de doctor.

El director-gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, ha dit que “l’hospital no és només una fàbrica de fer altes sanitàries sinó que és dipositari del coneixement. És una projecció molt interessant de l’hospital, de la fundació i de Martorell cap a fora i els estudiants que es formin aquí seran ambaixadors de la nostra entitat en la seva vida”.

El conveni té una durada de cinc anys i es crearà una comissió mixta per enfortir les sinergies entre els dos ens.