L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell estrena un nou aparell de Ressonància Magnètica

3160
Inauguració nou aparell de Ressonància Magnètica
Inauguració nou aparell de Ressonància Magnètica

El president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat del director gerent de l’hospital, Dr. Manuel Álvarez, i els responsables del Centre de Diagnòstic per la Imatge de Martorell (CDIM), han inaugurat aquest dimecres les noves instal·lacions del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Ressonància Magnètica Nuclear (RMN) del centre hospitalari martorellenc. El nou servei permetrà reduir el trasllat de pacients i millorarà la qualitat en l’atenció als usuaris.

L’Hospital de Martorell sol·licita, actualment, unes 5.000 RMN anuals, entre l’àrea d’hospitalització i l’àrea d’atenció ambulatòria. Segon el Dr. Álvarez, director del centre, “aquest procés, requereix desplaçaments dels usuaris i les seves famílies, tant de Martorell com de les rodalies, a centres externs”. Amb aquest dispositiu, ubicat a la planta 0, “estalviarem de 600 a 700 trasllats en ambulància a l’any, a més de les que generarien altres institucions que ara podran gaudir d’aquest servei”.

Dr. Manuel Álvarez, director gerent Hospital de Martorell

El president de la Fundació Hospital i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat el “salt qualitatiu” que suposa aquest equip per a l’Hospital Sant Joan de Déu i els seus usuaris. Fonollosa ha reconegut que “no era fàcil buscar el finançament per fer una inversió d’aquest tipus, però hem trobat la fórmula correcta per a que sigui una realitat”. “El centre hospitalari fa un pas més, això vol dir que no haurem de derivar els nostres usuaris, que estalviarem en trasllats, guanyarem en rapidesa i en qualitat del servei”.

Xavier Fonollosa, president de la Fundació Hospital i alcalde de Martorell

Angel Palacios, gerent de CDIM, encarregats d’oferir el servei a l’hospital a través d’una aliança empresarial, ha afirmat que “en medicina, el diagnòstic és molt important per als pacients, ja que pot escurçar les malalties i solucionar-les. Per tant, aquesta unitat suposa un gran avenç”. Palacios ha agraït a l’alcalde Fonollosa i al Dr. Álvarez, per fer possible aquesta unitat, així com a l’equip de professionals de l’hospital per la seva implicació.

Angel Palacios, gerent CDIM

La incorporació d’una RMN a l’Hospital de Martorell, es fa sota el paraigües de garantir una assistència segura i de qualitat, i suposa un pas endavant pel centre hospitalari, que dona servei a 13 municipis i més de 160.000 habitants. L’aparell, de la marca General Electric de 1,5 Teslas, oferirà servei de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00h, amb la possibilitat d’ampliar horaris segons la demanada del servei.