L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell promou i premia la vacunació contra la grip

450

Sota el lema Amb una vacuna segura em protegeixo i et protegeixo, l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha dut a terme la campanya de vacunació antigripal entre els professionals del centre registrant un augment de tres punts respecte l’any passat. L’Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que tots els treballadors sanitaris es vacunin anualment contra la grip.

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha promogut aquesta campanya perquè la cobertura vacunal dels professionals sanitaris és molt baixa (al voltant d’un 22,3 % segons dades de l’any 2015), tot i que varia molt entre els diferents centres sanitaris i estaments professionals. En aquest sentit, l’esmentat increment de personal vacunat a l’Hospital Sant Joan de Déu (3%) s’ha traduït en un percentatge de vacunació del 19,6%.

Per tal d’incentivar la participació dels professionals sanitaris en la campanya, el passat mes d’octubre es va dur a terme un sorteig d’un cap de setmana saludable per a dues persones a l’Hostal SPA d’Empúries. La guanyadora va ser Maria José Garrido Girón, administrativa de Consultes Externes,rebent de la mà del Dr. Manuel Álvarez, Director Gerent de l’entitat, i el Dr. Fernando Pommier, metge de Salut Laboral de l’entitat, l’esmentat premi.

La campanya de vacunació contra la grip s’ha realitzat amb el propòsit de conscienciar els professionals sanitaris sobre la conveniència de vacunar-se per evitar la transmissió de la grip a les persones de risc. La vacunació antigripal és la mesura de prevenció primària fonamental per prevenir la grip i les complicacions que aquesta malaltia podria ocasionar en les persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes d’aquesta malaltia.

L’entitat reconeix a tots els professionals que enguany han pres el compromís -envers els pacients i els companys- de vacunar-se contra la grip i a tots aquells que anualment ja tenen l’hàbit de fer-ho.