L’Hospital Sant Joan de Déu persegueix l’acreditació IHAN per promoure la lactància materna

351

L’alcalde de Martorell i president de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Xavier Fonollosa, ha assegurat que “l’Hospital està treballant per assolir l’acreditació IHAN (Iniciativa per a l’Humanització de l’Assistència al Naixement) per promoure la lactància materna”. Ho ha dit durant l’acte d’inauguració de la segona jornada de lactància materna, aquest matí al Centre Cultural, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Fonollosa ha recordat que “l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell és un centre capdavanter a Catalunya en la promoció de la lactància materna i vull encoratjar-vos a seguir en aquesta direcció”. L’acreditació IHAN la promouen la OMS i UNICEF per animar als hospitals, serveis de salut, i en particular a les sales de maternitat a adoptar les practiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement.

Una prioritat per a l’Hospital

En la inauguració de la jornada el Dr. Manuel Álvarez, director-gerent de la FHSJDM ha assegurat que “la lactància materna està íntimament lligat al Pla estratègic de l’Hospital Sant Joan de Déu per als propers cinc anys. L’atenció mare-nadó, l’alletament, les cures i la posada en marxa de la casa del nadó prevista abans d’acabar aquest any enfortiran aquest servei”. Álvarez ha afegit que “l’Hospital està remuntant el nombre de parts tot i la devallada de natalitat a Catalunya”.

Prop de dos-cents professionals de la salut han participat, aquest matí, en la segona jornada d’actualització en lactancia materna que han organitzat el Comitè de Lactància Materna de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa (HUMT). L’objectiu de la II Jornada d’actualització en lactància materna és continuar formant els professionals que treballen en aquest àmbit per tal que pugin actualitzar els seus coneixements i proporcionar una millora continuada en termes de suport a les famílies, mares i nadons.

El Dr. Roger Garcia, cap del Servei de Pediatria, ha reconegut que “la promoció de la lactància materna sempre ha estat un petit oasi dins de l’àmbit de la salut i hem de fer el possible per explicar els desavantatges de la lactància materna”. En la jornada hi han assistit Mercè Farell, directora d’infermeria de la FHSJDM; la Dra. Rosa Puigarnau, presidenta del Comitè de Lactància Materna de l’HUMT; Montserrat Batlle, presidenta del Comitè de Lactància Materna de la FHSJDM i Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut de l’Ajuntament de Martorell.