Del 29 de setembre al 7 d’octubre, se celebra a Martorell la 4a Setmana de la Lactància Materna, organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu amb el suport del Banc de Llet Materna de Catalunya i l’Ajuntament de Martorell. Exposicions, xerrades, tallers i presentacions de llibres per fomentar l’alletament matern i la donació de llet com a font de vida.

La cap de llevadores de l’Hospital de Martorell, Montserrat Batlle, destaca “la importància d’oferir la lactància materna als nadons i la donació d’aquesta per als grans prematurs que no poden tenir llet de la seva mare”. Totes les activitats programades “estan dirigides a compartir aquests objectius i a gaudir d’un espai lúdic sota el paraigües de l’alletament matern i la donació”.

Montserrat Batlle, cap de llevadores Hospital de Martorell

L’entrada del centre hospitalari allotjarà, tota la setmana, l’exposició del 4t Concurs de Fotografia. L’1 d’octubre es farà un taller de porteig ergonòmic al Complex Educatiu, a les 17.00h. L’Escola Municipal de Música acollirà un taller de música per a nadons, el 2 d’octubre a les 12.30h, i la LLar d’Infants Riu de Sons un de massatge infantil, el dia 3 d’octubre a les 17.00h.

El Complex Esportiu La Vila oferirà un taller de matronatació durant l’embaràs, el 3 d’octubre a les 18.00h, i activitats a l’aigua amb nadons, el 5 d’octubre a les 17.15h. L’Espai Dansa organitzarà la sessió ‘Dansa pel naixement’, el 4 d’octubre a les 11.00h. El mateix dia es farà una xerrada sobre educació en igualtat, a les 18.00h, al Complex Educatiu Torrent de LLops.

Montserrat Batlle, cap de llevadores de l'Hospital de Martorell

La cloenda de la Setmana de la Lactància és prevista el 5 d’octubre, a les 18.00h, al Molí Fariner. Anirà a càrrec de Mercè Collell, qui parlarà de ‘Maternitat 2.0’. També es farà el lliurament de premis del 4t Concurs de Fotografies i un concert a càrrec de l’Aula de Música l’Alzinar-Cal Tenas (AMACAT).

Per problemes d’agenda de l’autora, es desplaçarà al 23 d’octubre la presentació del llibre Somos la leche. Dudas, consejos y falsos mitos de la lactancia d’Alba Padró. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca, a les 18.00h.