‘LiceuBIB’ acosta el món de l’òpera als usuaris de la Biblioteca Martorell

572
Gran Teatre del Liceu
Gran Teatre del Liceu

El Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu han posat en marxa la 3a edició del ‘LiceuBIB’, un projecte que apropa els usuaris de les biblioteques públiques al món de l’òpera. La Biblioteca Martorell hi participa per segon any consecutiu. Els membres del Club de Lectura aprofundiran en La gioconda d’Amilcare Ponchielli i podran veure-la el 4 d’abril a un preu reduït.

Entre els mesos de gener i febrer de 2019, els usuaris del Club de Lectura de la Biblioteca Martorell llegiran el llibre divulgatiu de Marcel Gorgori Cinc cèntims d’òpera, que conté biografies d’intèrprets i compositors com ara El fantasma de l’òpera de G. Lerroux, Les veus del Liceu de X.R. Trigo, Liceistes i cruzados de S. Pitarra, o Jo, Farinelli, el capón de J. Ruiz Mantilla. El crític musical del Liceu, Pol Avinyó, impartirà el 13 de març una xerrada sobre l’òpera La gioconda, ha avançat Mercè Parera, directora de la biblioteca.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

A més, els usuaris del Servei de biblioteques públiques podran beneficiar-se d’un descompte especial per assistir, el proper 18 d’octubre, a l’òpera Candide de Leonard Bernstein en versió concert al Liceu.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

‘LiceuBIB’ va néixer fa tres anys i ha anat creixent i consolidant-se, amb l’objectiu d’acostar l’òpera a tothom i arreu de Catalunya. En aquesta tercera edició ja són 40 les biblioteques públiques que hi participen. El balanç de la temporada anterior és molt positiu amb un augment del 27% de participació, i més de 1.000 lectors/espectadors amb les quatre òperes/lectures que s’hi van treballar.