Lily Brik pinta un mural sobre el respecte als infants al carrer de la Unió

1303
Mural Lily Brik al carrer de la Unió
Mural Lily Brik al carrer de la Unió

La dissenyadora gràfica i muralista lleidatana Lily Brik (Mireia Serra) és una de les artistes participants al 3r IntARTvenció, l’esdeveniment d’art al carrer que organitza, del 19 al 23 de novembre, la Regidoria de Cultura, Artistes Plàstics i Amics de l’Art de Martorell. La jove està pintant amb esprais un mural dedicat al respecte pels infants en una façana al carrer de la Unió, al barri de Rosanes.

El seu art rural, com li diuen popularment, i més de 200 murals fets en tres anys l’han catapultat a festivals de mitja Europa. També ha repartit les seves obres per poblacions com Penelles, Agramunt, Juneda o Lleida ciutat. Lily Brik s’ha fet un lloc dins del món del muralisme. Fidel al seu estil, la grafitera destaca la mirada en totes les seves obres, amb un traç fi i delicat. Uns trets personals que han aconseguit que Alemanya o Àfrica hagin reclamat el seu talent.

IntARTvenció. Lily

Què estàs preparant?

Ara per ara només podem veure símbols, un caos ordenat, una quadrícula o esbós que configura les primeres línies de l’obra. El meu propòsit és fer un mural sobre l’educació i el respecte als infants que tenen una manera de ser diferent al que es considera normal en aquesta societat. Per això estic dibuixant un nen jugant amb un gira-sol, concentrat en la seva sensibilitat, i una nena vestida amb pantalons que s’embruta amb la sorra, i que té una iguana que li puja per les espatlles evocant aquest esperit més salvatge. Les coses no són blanc o negre, les coses poden canviar i pots trobar gent diferent a tot arreu.

Quins materials fas servir?

Únicament esprais. No faig grafits, però l’esprai em dona agilitat i possibilitat de rapidesa. Em considero ràpida, però la meva obra és clàssica. M’inspiro en els mestres de l’art clàssic holandès, els dramatismes, les llums, les mirades amb molta profunditat. Fins i tot, en l’art noveau, ja que el Modernisme m’encanta.

Quin serà el resultat final?

Un nen i una nena jugant al bosc amb la natura, asseguts a sobre d’unes pedres. El bosc és fosc però té un feix de llum que il·lumina les dues criatures. La nena es mira el nen de reüll perquè aquest s’ha quedat absort o enamorat de la flor. El nen portarà un jersei d’hivern, amb un estampat una mica nadalenc. La nena tindrà una mirada un pèl arrogant, ja que vull que sigui una nena forta. Els dos són pèl-rojos perquè aquest color rogenc, que predominarà a l’obra, em dona molt bona comunicació visuals. Veurem contrast de colors i molt de romanticisme.

Què et sembla que es facin iniciatives com aquesta?

Encantadíssima. Estic gaudint molt amb els artistes que formen part d’aquest esdeveniment i em sento molt cuidada per l’organització. La gent està molt agraïda i els veïns del barri ho estan apreciant.