L’Institut Joan Oró presenta l’oferta dels cicles formatius per al proper curs

1238
Institut Joan Oró
Institut Joan Oró

Setmana de portes obertes a l’Institut Joan Oró de Martorell per mostrar a alumnes i famílies l’oferta formativa dels cicles formatius i del batxillerat per al curs 2019-20. Des d’avui dilluns i fins dijous se celebren portes obertes a les 18.00h. El centre oferirà onze cicles formatius en grau mitjà i superior, una part dels quals incorporen la modalitat dual -que implica pràctiques dels alumnes a empreses- i amb més hores de pràctiques.

Aquest dilluns 6 de maig, les portes obertes comencen amb una sessió informativa per al batxillerat, i continuen dimarts -cicles formatius d’administració, comerç i química-, dimecres -transport i manteniment de vehicles- i dijous -sanitat-. Els cicles formatius s’inclouen en la formació professional del Departament d’Educació de la Generalitat, i proporcionen a l’alumne la formació necessària per adquirir una competència professional, coneixements del sector i la possibilitat d’accedir de manera directa a la universitat.

A Martorell, els cicles formatius els oferta l’Institut Joan Oró. N’hi haurà cinc de grau mitjà -que permet l’obtenció del títol de tècnic- i sis per al grau superior -per accedir a tècnic superior-. Els de grau mitjà inclouen Gestió administrativa; cures auxiliars d’infermeria; activitats comercials; electromecànica de vehicles; carrosseria i operacions de laboratori. En grau superior, màrqueting i publicitat; laboratori d’anàlisi i control de qualitat; laboratori d’anàlisi i de control de qualitat & química ambiental; documentació i administració sanitària i automoció.

Les preinscripcions al grau mitjà i batxillerat s’obriran del 14 al 21 de maig i seran exclusivament per via telemàtica. Per al grau superior, el termini serà del 29 de maig al 5 de juny. Poden accedir als cicles formatius les persones titulades d’ESO, les que hi arriben a través del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i les que han fet prova d’accés.

En la següent entrevista a Ràdio Martorell, el cap d’estudis de l’Institut, Manel García i la coordinadora d’FP, Raquel Tejera, aporten més informació al voltant dels cicles formatius a Martorell i també referent al batxillerat.