L’Institut Joan Oró rep una delegació d’estudiants alemanys d’intercanvi

509

Els alumnes de 4t d’ESO que estudien l’optativa d’Alemany a l’Institut Joan Oró acullen a casa seva, des d’avui i fins dimarts vinent, vuit alumnes d’Espanyol del centre Gymnasium am Bötschenberg de la ciutat alemanya de Helmstedt. La delegació ha estat rebuda aquesta tarda a l’Ajuntament per l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal.

És el primer cop que l’Institut Joan Oró realitza un intercanvi amb aquest centre. Els alumnes martorellencs van viatjar a Alemanya a finals de gener i ara els joves germànics, acompanyats dels seus professors, els hi han tornat la visita. Aquest dimecres ja han pogut conèixer alguns dels indrets més rellevants de la nostra població, com l’Enrajolada-Casa Museu Santacana o el pont del Diable. A més, la seva estada coincidirà amb la celebració de la Fira de Primavera, que comença aquest divendres, la qual cosa els permetrà endinsar-se de ple en la nostra cultura i tradicions, ha destacat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Jörn Gosemann, professor d’Espanyol del Gymnasium am Bötschenberg, ha dit que “estem molt contents de poder estar aquí. Ens han rebut molt bé i podem dir que ens agrada molt Martorell. Tenim algunes similituds, ja que la nostra també és una ciutat molt antiga i propera a l’empresa automobilística Volkswagen. Ens agradaria fomentar el vincle i que aquest intercanvi no sigui l’últim, sinó que el seguim potenciant en el futur”.

Jörn Goseman, professor d'Espanyol

L’alcalde Fonollosa i la regidora Canal han obsequiat la delegació alemanya amb una litografia del pont del Diable i una reproducció en miniatura d’un dels nostres gegants més emblemàtics, el Diable. Una foto de família a la porta del consistori ha clos la rebuda oficial.