L’Institut Pompeu Fabra inaugura aquest divendres la mostra ‘Gargots, més enllà del traç’

564

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Artístic de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell inauguren aquest divendres, a les 18.30h, l’exposició Gargots, més enllà del traç, una selecció dels treballs que han realitzat durant el curs en diferents disciplines: dibuix artístic, volum, disseny o audiovisuals. La mostra es podrà visitar fins el 29 de maig a la sala Muxart del Centre Cultural.

L’exposició d’aquest curs vol “reflexionar sobre el traç, el senyal primerenc que l’artista reprodueix en un suport amb la intenció de comunicar alguna cosa”, ha explicat el cap del Departament de Visual i Plàstica del Pompeu Fabra, Carles Borràs.

Els visitants gaudiran d’un centenar d’exercicis de dibuix artístic (il·lustracions o retrats); de volums (temples grecs i busts); de disseny (gràfic, de l’objecte, de moda i d’espai), i de cultura audiovisual (fotografia i curtmetratge). Com a novetat, s’incorporaran alguns treballs d’alumnes de 3r d’ESO.

Un centenar de futurs artistes
Actualment, l’INS Pompeu Fabra compta amb 100 alumnes cursant Batxillerat Artístic, “una branca amb futur, ja que la cultura visual té molta importància en tots els àmbits laborals i això ha provocat un augment progressiu de l’interès per aquests estudis i l’ampliació dels itineraris específics a estudis superiors”, ha afirmat Borràs.


Les sortides laborals són cada vegada majors, doncs hi ha molta demanda de professionals especialistes en el món de la imatge en general: dissenyadors gràfics, d’interiors, de producte, de moda, publicitaris, il·lustradors, fotògrafs, tècnics en imatge i so, especialistes en animació, infografia, aparadorisme, escenògrafs, estilisme en el cinema, la televisió; artistes plàstics especialitzats en pintura, escultura, gravat; restauradors d’art i de mobiliari, entre altres.