L’Institut Pompeu Fabra rep vuit professors de l’Institut Jeonbuk de Corea del Sud

574
visita de vuit professors de l'Institut Jeonbuk de Corea del Sud a l'Institut Pompeu Fabra
visita de vuit professors de l'Institut Jeonbuk de Corea del Sud a l'Institut Pompeu Fabra

Una expedició de vuit professors coreans de Matemàtiques han visitat aquest divendres l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. Es tracta de personal docent de l’Institut Jeonbuk Foreign High School de la ciutat de Gunsan, a Corea del Sud, amb qui l’institut martorellenc manté un agermanament des de fa dos anys. Els professors coreans, de viatge per Europa, van sol·licitar una visita a l’equipament martorellenc per conèixer les instal·lacions i la metodologia de treball.

Els participants en la ‘Euro Math Tour 2018’ s’han reunit amb els integrants del departament de matemàtiques de l’Institut Pompeu Fabra i amb el seu director, Xavier Joseph. Durant el matí, han participat en unes activitats d’observació d’aula, de classes de matemàtiques i de física i en una recepció oficial a la biblioteca de l’equipament, amb alumnes del centre, alguns dels quals han participat prèviament en intercanvis catalano-coreans. Joseph explica que “es tracta d’un intercanvi d’impressions sobre programes, nivells, i experiències pedagògiques al voltant de l’ensenyament de les matemàtiques”.

Aquesta trobada té la seva raó de ser en l’agermanament existent des de fa dos anys entre l’institut martorellenc i el Jeonbuk Foreign Language High School. Joseph explica que “en aquesta ocasió, es van posar en contacte amb nosaltres per fer una visita a les instal·lacions i conèixer la nostra metodologia. Resulta curiós perquè, en l’informe PISA, el seu país es troba molt amunt pel que fa a l’aprenentatge de les matemàtiques, més que no pas nosaltres, que volem aprendre d’ells”. En qualsevol cas, el director del centre reconeix que “aquest tipus d’intercanvis són una experiència molt satisfactòria i enriquidora per tothom”.

Xavier Joseph, director de l'Institut Pompeu Fabra de Martorell

Un dels membres de l’expedició, el professor Jang, comenta que “vam arribar dimecres a Barcelona i ens estarem aquí fins dissabte, quan continuarem el seu viatge cap als Països Baixos i França”. Explica Jang que “per tots nosaltres, és la primera vegada que venim aquí”.

Aquest mateix any, cinc estudiants martorellencs de Batxillerat Artístic van fer un intercanvi cultural amb estudiants de llengua castellana coreans entre el 21 de juliol i el 4 d’agost, on els joves martorellencs van tenir l’oportunitat d’aprendre tradicions i llengua coreana, fer un tast de la confiteria local i visitar el Museu d’Història Moderna de Gunsan. A més, van aprofitar el viatge per visitar les ciutats de Seul, Xoanyu, Kyonyuu i la frontera desmilitaritzada amb Corea del Nord.