L’Institut Pompeu Fabra s’amplia per acollir dues noves línies d’ESO i Batxillerat

664

Les obres d’ampliació de l’Institut Pompeu Fabra avancen amb el termini previst quan falten quinze dies per a l’inici del curs escolar 2016-2017. L’ampliació s’ha fet tenint en compte que el centre acollirà dues noves línies –una d’ESO i una altra, de Batxillerat– i que el nombre d’alumnes matriculats fregarà el miler.

L’Institut Pompeu Fabra comptarà a partir del curs vinent amb nou aulari per donar cobertura a l’augment d’alumnes previst durant la planificació feta pel servei territorial d’Ensenyament. El director del centre, Xavier Joseph Benet, explica que “la planificació contempla la construcció d’un nou aulari per donar resposta a dues noves línies a l’Institut perquè era impossible encabir-los amb l’espai que teníem fins ara”.

El centre tindrà una nova línia de primer d’ESO (passarà de quatre a cinc grups) i de primer de Batxillerat (de cinc a sis). En concret, el Pompeu Fabra tindrà dues modalitats d’artístic, un i mig científic i tecnològic, un i mig social i un humanístic.

Les obres, a bon ritme

L’actuació a l’Institut Pompeu Fabra consisteix en transformar l’espai que fins ara era un dels porxos en tres aules, dos despatxos i un magatzem. Aquesta actuació s’enllestirà al mes d’octubre, amb el curs escolar en marxa. En canvi, l’altra actuació que s’està executant és l’espai que fins el curs passat es destinava a menjador, que passarà a ser una sala polivalent. Les obres quedaran enllestides abans de l’inici del curs.

Aquest migdia han visitat el centre el director general de Centres Públics del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Baulenas acompanyat pel delegat territorial del Govern a la demarcació de Barcelona, Miquel Àngel Escobar i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, entre d’altres.

Baulenas explica que “posar en funcionament quatre noves aules ens permet aquesta descongestió de l’increment d’alumnes que tenim per disposar d’una escolarització tal com pertoca. El que hem de visualitzar és l’esforç que fa tothom perquè el curs comenci amb normalitat a Martorell.”.

La planificació contempla que, de forma provisional i fins que no estiguin enllestides les obres, els alumnes s’ubicaran a l’actual biblioteca i aula de música.