Literatura a la ràdio, clubs de lectura i exposicions, propostes de setembre de la Biblioteca

1026

La Biblioteca Martorell recupera, aquest setembre, part de la seva activitat al marge del servei de préstec i de consulta de documents. L’equipament proposarà als lectors que facin petits àudios de veu de WhatsApp explicant els llibres que han llegit aquest estiu, que es difondran a Ràdio Martorell. Aquest mes s’obriran també les inscripcions per als 3 clubs de lectura habituals i un de nou per a infants.

L’equipament proposa als seus usuaris que expliquin i comparteixin les lectures que han fet durant l’estiu i que els han agradat. Per això, els convoca a enviar un àudio de WhatsApp, d’uns tres minuts de durada, que s’emetrà al programa Martorelletres de Ràdio Martorell cada dijous d’11.00 a 12.00h des del proper 17 de setembre.

La tècnica de la Biblioteca Josefina Canals explica que “per participar, només cal que ens expliqueu un llibre que hagueu llegit, tant si és una novel·la, un conte o un assaig, i ens digueu per què us ha agradat. Cal dir el vostre nom i el títol, i fer una explicació breu d’aquest, durant un màxim de tres minuts”. L’àudio s’ha d’enviar al número 637 28 80 93.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Tornada dels clubs de lectura i altres propostes

Setembre també és el moment de la tornada dels clubs de lectura. A partir del dia 16 s’obriran les inscripcions a 3 grups: el d’horari de tarda, el nocturn i el ‘Bibliolovers’. Tothom qui hi estigui interessat ha de passar per la Biblioteca per reservar plaça.

A més, es proposa el nou club de lectura ‘Escriure un llibre’, per a infants de 10 a 16 anys, per compartir la creació d’una obra literària amb els seus autors i autores. A través de la plataforma Fiction Express ofereix en exclusiva títols literaris cada setmana i que permeten a la canalla interactuar amb els seus creadors, escrivint la continuació de la història. A través d’un sistema de votacions i d’un fòrum obert, on es comparteixen idees i opinions sobre el llibre, l’autor o autora tindrà nous arguments per escriure els capítols posteriors.

Per altra banda, fins el 30 de setembre, els usuaris de l’equipament poden veure l’exposició ‘La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals… molt femenins!’, una redescoberta de fragments de rondalles visuals amb els misteris i presència literària d’aquests vegetals.

L’equipament ofereix, en l’actualitat, informació bibliogràfica presencial, per correu electrònic o per telèfon; servei de préstec i devolució; servei de préstec interbibliotecari; accés a la col·lecció; consulta, estudi i ordinadors. Per contra, no poden obrir, ara per ara, la sala infantil ni el servei de consulta de la premsa.

Fins el proper 14 de setembre l’horari d’estiu -de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h, i dimarts i dijousbutlletide 10.00 a 14.00h- i a partir del dia 15 passarà a ser de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h, i de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00h.