Lliurament claus horts urbans
Lliurament claus horts urbans

L’Ajuntament de Martorell va lliurar dissabte passat les claus dels 33 horts urbans que quedaven disponibles a la llera del riu Anoia. Qualsevol martorellenc, amb preferència per als majors de 60 anys, podia optar a una de les parcel·les. La durada del dret d’ús del terreny és de cinc anys improrrogables.

Els horts urbans s’ubiquen entre la llera dreta del riu Anoia, l’aparcament del Vapor i el vial inundable. El recinte té una superfície de 8.000 metres quadrats, 4.800 de cultivables, i consta d’una setantena de parcel·les rectangulars de 66 metres quadrats, amb 5,5 metres d’amplada i 12 de llargària, delimitades per fites.

L’espai disposa de dos accessos, 16 barraques d’obra amb sis magatzems cadascuna per guardar les eines, dues àrees de descans i pícnic, una taula de cultiu i carrers de sauló. El subministrament d’aigua es nodreix d’un pou preexistent i, a través d’un bombeig a pressió i mànegues, arriba a cada parcel·la.

El passat mes d’abril es van lliurar les claus als 35 primers usuaris i ara se n’ha fet entrega als 33 restants. Encara quedaran disponibles unes cinc parcel·les, reservades per a entitats que vulguin fer-ne un ús social, ha explicat el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Segons Fernández, els arrendataris que ja porten mesos gaudint d’un hort urbà al riu Anoia en fan una valoració positiva. L’Ajuntament preveu efectuar aquesta setmana algunes intervencions de millora a les barraques per seguir mantenint l’espai en estat de revista.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Els requisits per optar a un dels horts urbans són: estar empadronat a Martorell almenys tres anys; no disposar de cap altre hort o terreny de conreu al municipi, i no tenir deutes amb l’Ajuntament de Martorell. Només es permet la sol·licitud d’un hort per unitat familiar i domicili.