Lliurats els premis del 6è Concurs de Fotografia Martorell Saludable 2018

709
Nadalem. Concurs de receptes Martorell Saludable
Nadalem. Concurs de receptes Martorell Saludable

L’edifici d’El Círcol ha acollit aquest divendres el lliurament dels premis del 6è Concurs de Fotografia Martorell Saludable, organitzat per la Regidoria de Salut. Al certamen s’hi ha registrat 88 fotografies, repartides entre els 5 premis locals i 2 premis d’àmbit nacional. Abans de l’acte, la psicòloga Clara Rosell Dronda ha impartit una xerrada sobre alimentació conscient.

El concurs fomenta els hàbits saludables d’alimentació entre els infants, joves i adults, i estén el seu àmbit a nivell local i nacional. El jurat l’han conformat regidors i tècnics de la Regidoria de Salut, professionals locals de l’alimentació i experts en fotografia, provinents de l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera.

Joan Carles Lizcano, vicepresident de l’entitat esparreguerina, ha destacat que “els criteris que hem seguit a l’hora d’escollir els guanyadors en l’àmbit nacional han estat prioritzar les imatges que s’ajusten al sentit del concurs, l’alimentació saludable, i també a l’ús de la tècnica”.

Joan Carles Lizcano, vicepresident de l'Agrupació Fotogràfica d'Esparreguera

Així, en categoria del Premi Nacional d’Adults, el guanyador ha estat Raúl Villalba amb l’obra titulada Feliz, i obté 300 euros. El segon premi ha recalat en Joan Mimó per L’esmorzar de l’avi, que aconsegueix 150 euros.

Els guanyadors martorellencs

L’àmbit local del concurs s’estructura en cinc categories d’edat i ha recepcionat 24 candidates. En la franja de 0 a 3 anys, la guanyadora ha estat Mengem peix fresc cada setmana dels germans Pau i Víctor Ruiz Alba (2 anys). La seva mare, Isabel Alba, ha indicat que “a casa mengem peix més d’un cop per setmana i als meus fills els encanta, i així ho vam reflectir a la fotografia”.

Isabel Alba

En el grup de 4 a 6 anys, Iu Espinal Martínez s’ha endut el premi amb la fotografia Tastet de raïm. La Mercè Martínez és la seva mare, i explica que “ens va costar triar com fer la foto i se’m va acudir un dia a l’Escola Mercè Rodoreda, on sóc professora. Els dimecres els dediquem a menjar fruita, i li vaig dir al meu fill que li faria una foto mentre feia un tastet de raïm. Vaig fer set o vuit fotos i vaig presentar la que sortia més eixerit”.

Mercè Martínez

Pel que fa al grup de 7 a 12 anys, Núria Brenes González (12 anys) ha guanyat amb Diablets que bo!, en el que “s’hi veu un bikini i unes mandarines acompanyades de la cua d’un dimoni, ja que a Martorell tenim el pont del Diable”.

Núria Brenes González

Pel que fa al grup de 13 a 17 anys, l’escollida pel jurat ha estat Castell de fruites, d’Adrià Escolano Llofriu, on “s’acumulen com un castell, unes damunt les altres, diverses fruites, com ara pomes, peres o kiwis”, ha explicat ell mateix. En totes quatre categories, el premi consisteix en una càmera digital amb bastó selfie.

Adrià Escolano Llofriu

Pel que fa a la categoria local d’adults, l’obra guanyadora ha estat Verdures verdes de Rosa Grau Roig, fet que li ha reportat un premi en metàl·lic de 150 euros.

Rosa Grau Roig

Xerrada i exposició de fotografies

Una cinquantena de persones es va apropar a El Círcol per assistir al lliurament de premis i veure l’exposició de les imatges participants, que romandrà en aquest espai fins el 8 de gener, visitable de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30h, i de dilluns a dijous, de 17.00 a 19.00h.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va presidir l’acte, acompanyat del regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera i el regidor de Cultura Sergi Corral, i de les tècniques de salut del Departament. Just abans, la psicòloga Clara Rosell Dronda va impartir una xerrada titulada ‘Alimentació conscient’.

Acta del VI Concurs de Fotografia Martorell Saludable. Categoria de Premi Nacional Adults

Acta del VI Concurs de Fotografia Martorell Saludable. Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera

Acta del VI Concurs de Fotografia Martorell Saludable. Categoria dels Premis Locals