Lliurats els premis del Concurs de Fotografia de Muntanya de l’Agrupació Excursionista

379

L’Agrupació Excursionista de Martorell va lliurar diumenge al migdia al vestíbul de Cal Nicolau els premis del XXIV Concurs de Fotografia de Muntanya. La imatge titulada La Força de la vida, de Cristina Sánchez, va ser la més valorada amb 225 vots d’entre les 41 fotografies presentades, que van ser sotmeses a votació popular per part de 575 visitants de l’exposició. Per l’any vinent, l’entitat vol exposar totes les obres guanyadores aprofitant el XXV aniversari del concurs.

La força de la vida, la imatge de Cristina Sánchez en la que apareix una planta i un reflex de llum emergint d’un grup de roques, va ser la més valorada amb 225 vots, fet que li permet guanyar un val de 250 euros en material fotogràfic a l’establiment Fotoprix.
Va finalitzar segona No estem d’acord, de Ton Toset, amb 207 vots, una escena de baralla entre quatre lleons i lleones que li reportarà un lot de motxilla, estora aïllant i un val de 50 euros per a l’establiment Base Sayas.

La tercera fotografia més votada va ser Forat lumínic, d’Enric Albarracín, amb 204 vots. Reprodueix una llum solar que es cola per entremig del forat d’una fulla, i representa com a premi un val de 50 euros a Bio Bio Espai Natural.

Finalment, en la categoria de fotografies fetes durant les sortides de l’AEM, va guanyar Ignasi Soriano amb la imatge PINETTENIP -un llac d’alta muntanya amb reflexos-, amb 135 vots. Com a premi, s’emporta un val per fer un pòster en paper fotogràfic sobre foam de 50×100 centímetres a Serveis Gràfics Còpies Martorell.

Camí dels vint-i-cinc anys de concurs
El president de l’AEM, Xavier Tió, comenta que “enguany hem tingut un lleuger descens de fotografies presentades, però s’ha mantingut la tònica de gent participant de les votacions. Crec que a Cal Nicolau hem trobat el lloc idoni per fer l’exposició i donar-nos a conèixer com a entitat”. Per l’any vinent, coincidint amb el XXV aniversari del concurs, comenta Tió que “tenim la idea de fer una exposició amb totes les fotografies guanyadores”.