Lliurats els premis del concurs de fotos ‘Martorell Saludable’ enmig d’un concorregut tió

447

Aquest divendres s’han lliurat a la rambla de Les Bòbiles els premis als guanyadors del IV Concurs de Fotografia Infantil Martorell Saludable 2016. El certamen és una iniciativa de l’Ajuntament per fomentar entre els infants, famílies i escoles els hàbits saludables en alimentació, activitat física i temps de descans. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors Albert Fernández i Míriam Riera, ha lliurat els premis coincidint amb la concorreguda festa de fer cagar el tió.

El concurs el convoca el departament de Salut i requereix la presentació de fotografies relacionades amb el consum d’aliments saludables, la pràctica d’activitat física i/o la valoració del temps del descans, amb els infants com a protagonistes. “Una manera diferent de promocionar la salut, més divertida, a través d’un concurs de fotos”, explica el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández. Ell mateix avança que “l’any vinent intentarem fer un concurs més professional, amb més categories i que vagi més enllà de les escoles i llars d’infants”. L’objectiu és el de promoure hàbits saludables que previnguin l’obesitat infantil al municipi.

Les fotografies guanyadores
En categoria de 0 a 3 anys, la fotografia guanyadora ha estat Els germans Ruiz entre hortalisses, en la que hi apareixen els bessons Pau i Víctor Ruiz Alba, de 8 mesos i mig d’edat.

Pel que fa a la categoria de 4 a 6 anys, l’obra preferida del jurat ha estat L’aigua i la calma, de Candela Martín Fernández, de 4 anys. La seva mare, Elena Fernández, destacava que “és una foto a la que li tenim molta estima, perquè l’aigua és una manera d’arribar al temps del descans per a ella, i li agrada molt banyar-se al cubell, més que no pas a la banyera”.

En la categoria de 7 a 12 anys s’ha imposat Si vols sentir-te bé, fruita i exercici!, de Jan Boncompte Bosa, de 10 anys. En Jan, la seva mare Mireia i el seu germà Jaume –que també hi apareix- expliquen que “està basada en el descans després de fer l’esport, en menjar fruita i beure aigua i fer vida molt saludable amb una bona alimentació”.

En tots tres casos, les famílies guanyadores s’emporten una càmera fotogràfica tipus GoPro amb kit selfie.

Festa de fer cagar el tió molt seguida
El sector central de la rambla de Les Bòbiles també ha allotjat la festa de fer cagar el tió organitzada per l’Ajuntament. Durant tota la tarda i vespre hi ha hagut animació infantil, amb presència del Pare Nöel i tots els infants que han fet cagar el tió s’han endut un obsequi i dolços cap a casa. En alguns moments s’han format llargues cues i hi han participat uns 400 nens i nenes amb els seus familiars.