Lluís Esteve tanca l’etapa de regidor de l’Ajuntament iniciada fa 24 anys

2169
Lluís Esteve, en el seu parlament de comiat com a regidor
Lluís Esteve, en el seu parlament de comiat com a regidor

Lluís Esteve va anunciar, el passat dilluns al Ple Municipal, la renúncia al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Martorell. Esteve va al·legar circumstàncies personals i professionals que l’han impulsat a deixar el càrrec 24 anys després d’iniciar aquesta etapa. El regidor va reconèixer que ha estat una decisió complicada, va agrair el suport de família i companys i va exposar la voluntat de continuar servint Martorell d’alguna altra manera.

“Prenc una decisió difícil, però molt pensada i reflexionada. Vaig entrar a l’Ajuntament el 1995 amb 26 anys, i he gaudit servint i treballant per Martorell. He conegut molta gent i he intentat exercir el càrrec amb vocació de servei, prudència, de treball en equip, sense fer soroll i intentant mantenir una actitud positiva, resolent problemes i no generant-los”. Amb aquestes paraules, Esteve tancava una etapa política.

Lluís Esteve

També va tenir un agraïment “als alcaldes Esteve i Fonollosa pel mestratge; als martorellencs que treballen dia a dia; als treballadors municipals; als companys de Junts per Martorell; als regidors amb els que hem treballat tots aquests anys; al pare i a la mare i a la meva família”.

Lluís Esteve

Esteve va dir que marxava “tranquil i content, deixant un alcalde i un equip de regidors potents, il·lusionats i amb molt de futur” i amb la voluntat de “seguir treballant per aquest poble d’alguna manera per continuar fent-lo millor”.

Lluís Esteve

Fonollosa: “Avui perdem un servidor públic espectacular”

L’alcalde Xavier Fonollosa, reconeixia que “avui no és un bon dia per l’Ajuntament, perquè perdem un servidor públic espectacular, un gran treballador, un martorellenc de soca-rel i una persona que sempre pensa el millor per als altres, per al seu poble i per al seu país”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Lluís Esteve i Xavier Fonollosa
Lluís Esteve i Xavier Fonollosa

Representants i portaveus dels cinc partits representats a l’Ajuntament van dedicar unes paraules al regidor. Lluís Amat (Junts per Martorell) va dir que “l’agraïment te l’hem de fer nosaltres després de 24 anys de servei. Esperem seguir gaudint de la teva expertesa i vàlua personal i professional en altres àmbits”. Lluís Tomás (PSC) va destacar que “ja ens coneixíem abans d’entrar en política i hem tingut molta col·laboració plegats. És un apassionat de la seva feina, ofici i professionalitat”. Laura Ruiz (Movem) va lloar “el tarannà d’escrupolós respecte cap a l’oposició. Mai ens ha tractat amb prepotència o falta de respecte. Jo espero ser una mica menys reactiva i més reflexiva, una de les característiques seves que més valoro”. Víctor de León (ERC) deia que “volem agrair-li la dedicació d’aquests anys al servei del seu partit i dels ciutadans, amb discreció, fermesa i convicció. Sempre hem pogut mantenir un diàleg i això és d’agrair”. Juan José Pérez (C’s) va admetre la brevetat de l’etapa de coincidència en política, però va dir que “sempre he tingut magnífiques referències seves”.

Intervencions de Lluís Amat, Lluís Tomás, Laura Ruiz, Víctor de León i Juan José Pérez

Més de dues dècades com a regidor, sempre al govern

En aquests 24 anys, i a excepció d’un parèntesi com a regidor entre els anys 2003 i 2007, Lluís Esteve ha romàs 5 mandats sencers en el càrrec, sota les sigles de CiU i JxC, formant part de govern. Primer, amb el seu pare Salvador Esteve com a alcalde durant els períodes 1995-99, 1999-03, 2007-11 i 2011-15, i després amb Xavier Fonollosa el mandat 2015-19. En l’arrencada del seu sisè mandat ostentava el càrrec de regidor de Serveis Urbans i Via Pública i coordinador de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.