Llum, màgia, color i il·lusió a la Cavalcada que ha recordat la visita de TV3 d’ara fa 10 anys

1384
Nadalem. Cavalcada de Reis 2019
Nadalem. Cavalcada de Reis 2019

Ses Majestats els Reis d’Orient han passejat aquest vespre per Martorell en una lluïda Cavalcada i han recollit les darreres cartes dels infants. Milers de persones els han seguit al llarg de tot el trajecte, amb l’entrada pel pont del Diable, el pas per la plaça de la Vila i l’Ajuntament, i l’arribada multitudinària a Les Bòbiles com a punts àlgids. Un espectacle de llums ha recordat que, fa 10 anys, la Cavalcada martorellenca es va emetre per TV3.

El Patronat de la Cavalcada de Reis ha agermanat present i passat en la nit més màgica de l’any. Els prolegòmens de l’arribada de Ses Magestats han inclòs diverses sorpreses: un parell de trucades per saber on eren Melcior, Gaspar i Baltasar, i un espectacle de música i llums de colors sobre el pont per recordar que, fa just 10 anys, Martorell va ser el centre de totes les mirades quan TV3 va retransmetre l’esdeveniment. Xavier Vila, president del Patronat, desgranava els continguts d’aquesta arrencada de l’espectacle.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

L’entitat ha entrellaçat aquests moments previs amb el concert de la Coral Ars Nova i ha incorporat la figura d’un presentador, l’integrant del Patronat Xavier Gargallo, que ha anat anunciant les novetats.

El Pro Cònsul Romà i el seu seguici, la Fada Estel i el Patge Viu Viu han precedit l’arribada dels tres Reis que, com marca la tradició, s’ha produït just en el moment de fer-se fosc. Ha estat amb les notes de 1492, The conquest of paradise de Vangelis, himne solemne de la festa, i l’han seguida centenars de persones.

Després de la rebuda per part de les autoritats municipals i dels responsables del Patronat, els convidats han iniciat a peu una passejada per la passarel·la del passeig del Quarter. A la plaça de la Creu, han pujat a uns cotxes descapotables, que els han conduït fins la plaça de la Vila. En aquest punt, Ses Magestats han visitat l’Ajuntament de Martorell. Melcior, Gaspar i Baltasar han reconegut sentir-se molt emocionats per la rebuda que els ha dispensat el poble de Martorell.

Ses Majestats Melcior, Baltasar i Gaspar

El Patge Viu Viu, delegat de Ses Majestats a la població, ha explicat que la seva feina és la de “fer de transmissor entre els infants i els Reis, recollint les cartes amb els seus desitjos que, de ben segur, s’hauran fet realitat en la seva majoria”.

Patge Viu Viu

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha lliurat als Reis el pa i la sal, símbol d’hospitalitat, i la clau que obria les portes de les cases de Martorell. El batlle ha subratllat “la il·lusió dels infants i dels adults, i la rebuda espectacular amb el joc de llums que hem gaudit”. Els ha demanat “que portin pau, prosperitat, convivència i cohesió social per Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A continuació, Melcior, Gaspar i Baltasar han pujat a les seves carrosses i han recorregut els carrers de Martorell. Ho han fet amb una comitiva composta per una vintena de carrosses –la de l’Edat de Gel o Ice Age, la de la Fàbrica de Joguines, la dels Legos i la del Carbó- intercalades per bandes de música i grups d’animació, i el suport de la Brigada Municipal, la Policia Local, la Creu Roja i els voluntaris de Protecció Civil.

La desfilada ha seguit l’itinerari habitual i ha passat per davant de centenars d’infants que han aprofitat per explicar als micròfons de Ràdio Martorell què havien demanat a Ses Majestats, i per aclarir si s’havien portat bé o no el darrer any.

Infants de Martorell

Mentrestant, membres del Patronat han fet les primeres valoracions. En Gerard i la Mari Àngels, voluntaris de l’entitat, han reconegut la il·lusió que els representa participar-hi.

Gerard i Mari Àngels, voluntaris del Patronat de la Cavalcada de Reis

Una Cavalcada que, per al president del Patronat, Xavier Vila, “ha anat perfecta, tot fent el recorregut habitual dels darrers anys i en el temps previst, tenint en compte les modificacions que havíem introduït aquest any”.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis

Centenars d’infants han lliurat les darreres cartes als Reis a les trones instal·lades al capdamunt de la rambla de Les Bòbiles. Ha estat el punt final a una nit plena de màgia, de llum, de color i d’il·lusió.

Aquest diumenge, Ses Majestats i el Patge Viu Viu han fet una doble visita matinal. En primer lloc, s’han dirigit a la Residència Sant Joan de Déu, i posteriorment s’han desplaçat fins l’Hospital de Martorell.