L’Ocústic de l’ONG Ocularis, cita amb la solidaritat aquest dissabte a Ca l’Oller

710
Ocústic 2017
Ocústic 2017

L’ONG Ocularis celebrarà aquest dissabte 30 de juny la 4a edició de l’Ocústic, una festa que recaptarà diners per millorar la salut visual a diversos països de l’Àfrica. La vetllada inclourà actuacions musicals, servei de bar i d’entrepans i sortejos al jardí de Ca l’Oller. Els beneficis es destinaran als projectes que l’entitat té en marxa a Moçambic i Senegal i al que properament engegarà a Ghana, per formar professionals autòctons que combatin la ceguesa evitable.

L’Ocústic arrencarà a les 21.00h i es preveu que es perllongui fins la 01.00h. En aquest lapse de temps se succeiran les actuacions de les formacions musicals Adri i Clara; Foc i Broken Ribs. També es faran sortejos de samarretes, de vals de descompte i d’un cap de setmana, i hi haurà un servei de bar i d’entrepans per poder sopar a la fresca.

La responsable de la delegació martorellenca d’Ocularis, Laia Prat, destaca que “repetim un any més la vetllada després de l’èxit de públic de les tres edicions anteriors, amb l’única diferència que canviem d’escenari i passem als jardins de Ca l’Oller, al carrer de la Cambreta número 3 de La Vila. Serà una nit per solidaritzar-nos i passar-ho bé amb bona música i companyia”.

Laia Prat, delegada martorellenca d'Ocularis

Nova línia a Ghana

El cost de l’entrada serà de 3 euros, que es destinaran “als projectes que ja duem a terme des de fa anys a Senegal i Moçambic”, explica Prat, però també “al nou que volem implantar a Ghana. A finals de juliol viatjarem a aquest país per avaluar les necessitats de la regió i avançar en la formació de professionals”.

Laia Prat, delegada martorellenca d'Ocularis

A l’igual que passa ja a Senegal i a Moçambic, l’ONG treballa per “intentar eradicar la ceguesa evitable en països subdesenvolupats. Hi ha moltes malalties visuals que realment tenen cura, però en aquests indrets no disposen de mitjans per guarir-les”. Per això, explica Prat, “viatgem allà diverses vegades l’any i fem formació oftalmològica i òptica, tant pediàtrica com general i tant teòrica com pràctica, als professionals d’allà”.

Laia Prat, delegada martorellenca d'Ocularis
Ocústic
Ocústic