L’Oficina Local d’Habitatge de Martorell atén prop de 5.000 consultes el darrer any

2057

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) va atendre 4.990 usuaris l’any 2014. La majoria de consultes relacionades amb els ajuts al lloguer (56%), seguides de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social (27%), ajuts a la hipoteca (11%), ajuts nou habitatge (3%), Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit de Catalunya (2%) i cèdules d’habitabilitat (1%).

L’OLH ofereix informació i assessorament general sobre habitatge. També realitza els tràmits per a la borsa d’habitatges de lloguer de mediació social, registre de sol·licitants d’habitatges protegits, ajuts al pagament del deute del lloguer, ajuts anuals al lloguer, ajuts al deute per hipoteques, ajuts per a accedir a un nou habitatge provinent de desnonament, ajuts a la rehabilitació i cèdules d’habitabilitat.

Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH)

El desembre de 2014, l’Ajuntament de Martorell va posar en marxa el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), que té com a destinataris les persones amb dificultats per pagar la hipoteca del seu domicili habitual i permanent.

“El servei ofereix intermediació amb les entitats financeres per al manteniment de l’habitatge per part de la persona propietària i el seu nucli familiar”, segons ha recordat el regidor d’Habitatge, Adolf Bargués.

Coordinadora habitatges buits

A Martorell hi ha 90 pisos buits propietat d’entitats financeres, és per això que els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van presentar, el setembre passat, la Coordinadora del Baix Llobregat Nord per a la recuperació d’habitatges buits a la comarca.

L’objectiu és sancionar els bancs que tinguin pisos permanentment desocupats. “L’Oficina Local d’Habitatge és l’encarregada de desenvolupar les eines d’inspecció per detectar aquest tipus de situacions, corregir-les i iniciar els procediments sancionadors”, ha dit.

Desnonaments

Cada 15 dies una família és desnonada a Martorell. “L’OLH disposa d’un registre propi de 20 pisos buits, propietat de l’INCASOL, dels quals en disposa en cas d’emergència social, gràcies al conveni de l’Ajuntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya”, ha exposat Bargués.

Borsa habitatge lloguer social

La borsa d’habitatge de lloguer social de l’OLH actua com a mediadora entre propietaris i llogaters, tot proporcionant confiança a ambdues parts implicades en el lloguer, garantint el cobrament i el bon ús dels habitatges. ”Els preus dels pisos que es gestionen a la borsa son reduïts i adequats per a cada família. Actualment, hi ha 106 contractes de lloguer social mitjançant aquesta fórmula”, ha tancat.