L’Ajuntament de Martorell i diverses entitats de la població han preparat el calendari d’activitats per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. D’entre els actes institucionals, destaca l’ofrena floral, salves i cants d’honor al fossar de Sant Bartomeu, que es farà a partir de les 21.00h d’aquesta nit, i la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, el mateix matí de la Diada.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, explica que la Diada “és una jornada intensa i per a tothom, plena d’activitats que ja són un clàssic i que estan molt consolidades”. El regidor destaca, com a activitat més particular i amb accent local, la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, i convida a viure l’experiència a tots els martorellencs que encara no hi hagin participat.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Aquesta nit, a les 21.00h, tindrà lloc l’ofrena floral, salves i cants d’honor al fossar de Sant Bartomeu, al costat del pont del Diable. Hi haurà parlaments i ofrena floral de les entitats martorellenques que ho desitgin.

Aquest serà el preludi d’una Diada que engegarà a dos punts de La Vila a la mateixa hora, a les 08.00h del matí. A la plaça de la Vila es desplegarà i enrotllarà la senyera que es pujarà a la muntanya de Les Torretes per 41è any consecutiu, activitat que organitza la Secció Sardanista de Martorell. Un acte que, per cert, podran seguir en directe a través de la retransmissió que farà Ràdio Martorell, pels volts de les 09.00h del matí. Màrius Escoda és el president de la Secció Sardanista de Martorell.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista

Un cop col·locada la senyera, cantat Els Segadors i llegit el manifest, la comitiva engegarà el camí de tornada cap a Martorell. Serà el moment de recuperar forces amb l’esmorzar de germanor a la plaça de la Vila, pels volts de les 10.00h. El menú serà pa amb tomàquet i pernil, vi, aigua, gelat i cafè. I una hora i mitja més tard, serà el torn de les sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa.

26a sortida motos clàssiques AMCAM

També dissabte, a les 08.00h, arrencarà a la plaça de l’Església la concentració i inscripcions de la 26a sortida per a motos clàssiques que organitza l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM). Jordi Baron, membre i fundador d’AMCAM, explica que una hora després, a les 09.00h, les motos es desplaçaran cap a Ca n’Oliveras per fer un esmorzar de germanor. Tot seguit, iniciaran una ruta que els portarà cap a diferents racons del Penedès, la Creu de l’Aregall i retorn a Martorell per fer una passejada pels carrers, abans d’acabar la jornada amb un petit aperitiu a l’Enrajolada. A la sortida hi podran prendre part totes aquelles motos fabricades abans de l’any 1965.

Jordi Barón, membre AMCAM

L’organització preveu que assisteixin a la sortida prop d’un centenar de motos clàssiques. La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell acabarà a la tarda, a partir de les 19.00h, amb la cantada d’havaneres amb el grup Rems i rom cremat per a tothom, a la plaça de la Vila.