L’oient Antonieta Carreras i el col·laborador Francesc Sáenz de Pablo, homenatjats a la 14a Trobada de Ràdio Martorell

1382
14a Trobada Oients Ràdio Martorell
14a Trobada Oients Ràdio Martorell

La 14a Trobada de Ràdio Martorell s’ha celebrat aquest divendres a El Progrés amb la presència de més de 200 oients. La cita ha servit per agrair la fidelitat de l’audiència, i homenatjar l’oient Antonieta Carreras i el col·laborador Francesc Sáenz de Pablo. Els assistents han gaudit d’un photocall, berenar amb coca i xocolata, i l’actuació musical del grup Pa d’Àngel.

Antonieta Carreras és una de les oients més fidels i veteranes. Aquest divendres ha complert 90 anys i ho ha celebrat bufant les espelmes d’un pastís amb la gran família de Ràdio Martorell, l’emissora que l’acompanya cada dia. Afable, riallera i d’esperit jove, és una assídua dels programes de trucades de la casa i no dubta en prendre part de qualsevol activitat radiofònica sempre que ha estat requerida. Carreras ha estat obsequiada amb una placa i un ram de flors, així com amb un vídeo ple de felicitacions d’altres oients i personal de la Ràdio.

Francesc Sáenz de Pablo va començar a fer programes a Ràdio Martorell l’any 1985. Des d’aleshores, ha conduït espais informatius, divulgatius, d’entreteniment i debat, sempre amb la gent, la història i les tradicions martorellenques com a protagonistes.

L’any 1999, junt amb el periodista Francesc Xavier Borràs, va guanyar el premi Rosalia Rovira al millor programa de producció pròpia d’una emissora municipal per l’espai Martorell, Societat Anònima, en la 18 edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.

Actualment, presenta el programa Per què ho fem això? amb l’historiador Miquel Vives, on expliquen quan i per què vam començar a fer coses tan quotidianes com dutxar-nos, anar al futbol o fregar. L’espai es pot sentir els diumenges, a les 10.00h, i els dimecres en remissió, a les 11.00h.

“En aquests 34 anys he fet de tot. Vaig començar al carrer, on crec que s’aprèn a fer ràdio. Això enganxa molt i, un cop t’hi poses, no ho pots deixar. He presentat 18 programes nous en aquesta casa. Hi he passat moltes hores i sempre pensant què faré la temporada vinent”, ha dit el locutor.

Francesc Sáenz de Pablo, col·laborador Ràdio Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “les ràdios locals han d’informar i entretenir, però sobretot acompanyar, i aquesta és la màxima pretensió que té Ràdio Martorell”. “La Trobada d’Oients és aquest nexe comú on us podeu veure i parlar tots junts. Sou una part importantíssima de l’emissora”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha recordat que “vam recuperar aquesta trobada a principis del mandat i sempre procurem que coincideixi amb la celebració del Dia Mundial de la Ràdio (13 de febrer). És un homenatge a totes les persones que ens seguiu. Tenim un gran equip professional, però tot això no tindria sentit sense els oients que ens escolten cada dia”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació

A la cita també hi ha assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Ensenyament, Núria Canal.