L’OLH ofereix un servei de mediació per obtenir ajuts al pagament del lloguer

1310
Oficina Local d'Habitatge
Oficina Local d'Habitatge

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de Martorell ha activat aquest dimarts un servei de mediació per obtenir ajuts directes per al pagament del lloguer destinat a persones en situació de vulnerabilitat com a conseqüència del coronavirus. Les quanties màximes són fins a 750 euros mensuals durant sis mesos per al pagament total o parcial del lloguer.

Es tracta d’un ajut extraordinari per minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19. Poden optar-hi les famílies amb problemes per pagar el lloguer perquè s’hagin quedat a l’atur o han vist reduïts els seus ingressos des del 14 de març fins al punt de tenir dificultats per afrontar aquesta despesa. També cobreix l’import generat des del març si s’han hagut d’endeutar per pagar el lloguer, segons ha detallat el regidor de Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor d'Habitatge

Les persones que es trobin en aquesta situació poden duu a terme el tràmit preferentment per via telemàtica a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya (AHC) en aquest enllaç, fins al 30 de setembre. Per a més informació sobre els tràmits i accés al web de l’AHC podeu consultar aquest link.

Els martorellencs que no disposin de mitjans per fer la tramitació online poden trucar al telèfon 93 775 60 68 (de 9.00 a 14.00h) o escriure un correu electrònic a l’adreça msanchez@martorell.cat. El personal tècnic de l’Oficina Local d’Habitatge us ajudarà a obtenir l’ajut si compliu els requisits que marca l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquesta és una altra de les mesures inclosa al Pla de Reactivació Econòmica que està ultimant l’Ajuntament de Martorell i que se suma el reforç dels Serveis Socials, la suspensió del cobrament d’impostos municipals mentre duri l’estat d’alarma, la suspensió de determinades taxes i facilitar els tràmits per reemprendre de manera gradual l’activitat econòmica al nostre poble dins el procés de desconfinament.

272 afectats per coronavirus

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 17 infectats per coronavirus, dels quals 11 són personal sanitari i sis són pacients ingressats amb positiu (tres dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha vuit persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 26 positius i 229 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 272 persones infectades de coronavirus de les quals 235 són de Martorell. Avui, per quart dia consecutiu, no hem hagut de lamentar cap defunció a Martorell.