L’OMIC fa recomanacions per gaudir de les rebaixes de manera responsable

455
Nit de Rebaixes
Nit de Rebaixes

Immersos de ple en el període de rebaixes d’hivern, que s’allargarà fins el 28 de febrer, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Martorell dóna consells per tal de fer-les amb seny i sense ensurts. Comparar preus, guardar les factures, examinar el producte i planificar les compres, són algunes de les recomanacions a seguir.

El tècnic de Mercats, Comerç i Consum de l’Ajuntament de Martorell, Ferran Riera, diu que “el preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment”. Recomana “examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes”. També assabentar-se de com funciona el retorn de mercaderies, és a dir, si es retornen els diners o es fan vals de compra.

Ferran Riera, tècnic Mercats, Comerç i Consum

Les garanties dels productes son vigents per tot el període de rebaixes. Els establiments estan obligats a donar full de reclamacions en quan el client ho demani i tenir el cartell corresponent. Riera comenta que “no es poden fabricar productes expressament per les rebaixes i les etiquetes del producte han de tenir el preu anterior ratllat i el nou preu en rebaixes”. “Demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia i els podeu necessitar en cas de reclamació”.

Ferran Riera, tècnic Mercats, Comerç i Consum

Els cartells, anuncis, catàlegs de promocions i de rebaixes tenen valor contractual, per tant, “el venedor ha de respectar el que allà s’hi anuncia”, ha remarcat. Els comerços han d’anunciar de manera visible el període de rebaixes i quines coses de l’interior de la botiga ho estan o no. Des de l’OMIC, també recomanen fer les compres programades intentant evitar les compres impuls.