Luca de Meo, president SEAT
Luca de Meo, president SEAT

Luca de Meo deixa la presidència de SEAT, segons ha anunciat l’empresa automobilística aquest dimarts a través d’un comunicat. L’italià ha deixat el càrrec a petició pròpia i de mutu acord amb el Grup Volkswagen i seguirà formant part del grup “fins a nou avís”. SEAT informa que el vicepresident de Finances de SEAT, Carsten Isensee, afegirà a les seves funcions, de moment, la presidència de la factoria.

Amb De Meo al capdavant, SEAT ha tancat el 2019 amb un rècord de vendes, amb més de 542.800 vehicles venuts fins al novembre i un increment del 10,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Ha estat quatre anys liderant la companyia i la deixa poc després d’anunciar que la Casa SEAT obrirà les seves portes entre passeig de Gràcia i Diagonal, durant el primer trimestre de 2020. Quatre plantes i 2.600 metres quadrats que agruparan una mica de tot: restauració, espai de treball obert per a projectes innovadors, un auditori, activitats de cultura urbana, sostenibilitat, disseny, tecnologia i empresa.

La companyia es prepara ara per afrontar un 2020 que arriba amb reptes com la desacceleració econòmica, increment dels costos d’R+D i les noves normes europees d’emissions de CO2. Tot això, sumat a la innovació constant de l’automobilística.

El nou president de l’automobilística, Carsten Isenseees, es va incorporar al Grup Volkswagen el 1987, on ha ocupat diversos càrrecs representant a la companyia en el mercat de capitals i negociacions amb accionistes, institucions polítiques, sindicats i organitzacions governamentals.