‘M, el vampir de Düsseldorf’ és el clàssic d’aquest diumenge al Cineclub del Diable

675
'M, el vampir de Düsseldorf'
'M, el vampir de Düsseldorf'

L’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, organitza aquest proper diumenge, a les 18.30h, la projecció del clàssic M, el vampir de Düsseldorf, dirigida per Fritz Lang l’any 1931. Es podrà veure a la Casa de Cultura amb entrada gratuïta.

M, el vampir de Düsseldorf va ser la primera pel·lícula sonora de Lang, tot i que anteriorment ja havia dirigit més d’una dotzena de pel·lícules. El film ha esdevingut un clàssic, considerat pel mateix director com el seu millor treball.

L’acció comença amb un grup de nois que juguen un joc on es canta una cançó sobre un assassí infantil al pati d’un edifici d’apartaments a Berlín. El joc presagia l’aparició de Hans Beckert (Peter Lorre), un assassí en sèrie que mata infants.

L’espectador no pot veure, inicialment, la cara de Beckert, però poden identificar el personatge per la seva ombra, alguns trets del seu cos i perquè quan apareix en escena xiula una melodia.

Beckert compra un globus a un home cec i li dona a una noia anomenada Elsie Beckmann (Inge Landgut). La tensió augmenta gradualment en veure com la seva mare (Ellen Widmann) espera que Elsie arribi a dinar a casa.

La policia, comandada per l’inspector Karl Lohmann (Otto Wernicke), investiga l’assassí fent batudes i interrogant criminals coneguts, de manera que una representació dels delinqüents de la ciutat decideixen enxampar l’assassí i lliurar-lo a la policia per poder continuar així amb els seus “negocis”.