Mans Mercedàries agafa l’avió dijous per reconstruir una escola a Equador

4178
Voluntaris 23è Camp de Treball Mans Mercedàries
Voluntaris 23è Camp de Treball Mans Mercedàries

Els voluntaris de l’ONG Mans Mercedàries marxen aquest dijous, 6 de juliol, al 23è Camp de Treball a Equador, on hi col·laboraran en el projecte de reconstrucció de l’Escola Mercedes de Calceta, a la província de Manabí, que va caure l’abril de 2016 a causa dels terratrèmols que van assolar el país. Els terratrèmols també van fer caure una altra escola mercedària, la de Puerto Viejo, on hi van perdre la vida dues mercedàries.

Els més de 300 estudiants, de 3 a 18 anys, de l’Escola Mercedes estudien, actualment, en barracots, en situació precària i realitzant menys hores lectives de les corresponent, tot esperant que es reconstrueixi el seu centre. Les obres de reconstrucció van iniciar-se al febrer i esperen reprendre la normalitat a les aules l’abril de 2018. A l’estiu, la tasca dels voluntaris serà pintar i decorar el centre als matins, fer tallers i jocs amb els infants a la tarda, i activitats amb les famílies el cap de setmana.

L’expedició, que romandrà a Calceta fins el 8 d’agost, estarà formada per voluntaris, membres de la junta, professors del Col·legi La Mercè de Martorell, socis i padrins de l’ONG com Ivette Valls, Montse Torras, Ton Toset, Àngels Cardona, Adrià Arqué, Montse Alemany, Pol Prats, Anna Prieto i Laura Martín.

Mans Mercedàries ha aconseguit recaptar més de 7.300 euros per al projecte, gràcies a les activitats solidàries que han organitzat durant el curs: la botiga solidària, on han venut cava i samarretes: el teatre solidari amb l’obra Arsènic i puntes de coixí, interpretada pels alumnes de 3r d’ESO, el musical Mamma Mia amb els alumnes de 4rt d’ESO, l’espectacle Bombolles Solidàries de Pep Bou i la Jornada Solidària del Club Bàsquet La Mercè. L’ajut econòmic recollit amb totes aquestes accions ha estat d’uns 6.500 euros, als quals han sumat els 865 euros recaptats amb les guardioles solidàries repartides a un centenar de comerços locals.