Mans Mercedàries explica el projecte a Kenya i anuncia que anirà a l’Equador l’estiu vinent

348

L’ONG martorellenca Mans Mercedàries ha explicat, avui al Centre Cultural, la tasca realitzada l’estiu passat al 22è Camp de Treball a Kenya i ha agraït el suport rebut dels socis, col·laboradors, particulars, empreses i ajuntaments. La seva responsable Montse Torras ha lliurat uns presents a l’alcalde Xavier Fonollosa i a la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, per reconèixer el suport del consistori. Fonollosa ha dit que l’equip de govern seguirà ajudant i confiant plenament en l’ONG perquè continui aquesta tasca “formidable i envejable”.

Per Montse Torras, “la xerrada pretén que la moltíssima gent que ha col·laborat en el projecte de construcció d’una escola al barri d’Ongata Rongai de Nairobi, a Kenya, se senti implicada i vegi com la seva aportació ha servit perquè les necessitats estiguin més cobertes”. Un reconeixement que la cooperant ha estès “als nostres més de 200 socis i padrins, als col·laboradors, a les empreses que aporten material i diners, a les iniciatives solidàries de les cinc escoles mercedàries, a l’Escola d’Adults, als grups Painomi i Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien per oferir-nos concerts solidaris i als particulars, que ens han fet arribar roba, calçat, peluixos i medicaments per portar cap allà”.

Fonollosa: “seguirem estant al vostre costat i, si podem, encara farem més”

Els agraïments s’han fet extensius a l’àmbit municipal: “és fonamental el suport d’ajuntaments com el de Sant Feliu de Llobregat o el de Castellví de Rosanes, que aquest any s’hi ha afegit, però sobretot, la gran aportació econòmica de l’Ajuntament de Martorell i a la confiança que ens donen”, ha dit Torras. L’ONG ha entregat a l’alcalde i a la regidora Riera “un ceptre de la tribu dels Massai, un regal d’honor i una màscara massai, símbol de valentia”. Fonollosa ha dit que “la tasca que feu és formidable i envejable. Sacrifiqueu vacances i molt de temps en solidaritat. Sé que aquest any heu patit, però l’equip de govern seguirà estant al vostre costat amb plena confiança i, si podem, encara hi aportarem més”.

Els set voluntaris del Camp de Treball -Montse Torras, Ton Toset, Maria Esteban, Marta García, Montse Alemany, Josep Ramon Vigueras i Víctor Vigueras- han explicat amb fotografies i vídeos als més de cent assistents la feina feta al juliol i a l’agost com a part del projecte de construcció de la llar d’infants Lutgarda Kindergarten Academy School. Allà van fer arribar materials de tot tipus recaptats, van pintar i decorar murs i estances del centre als matins i van fer tallers per a més d’un centenar d’infants a les tardes. També han avançat a la concurrència el calendari d’activitats solidàries que es faran properament perquè els projectes de l’ONG segueixin avançant.

L’estiu vinent, a l’Equador

Alhora, Torras ha anunciat que “si tot va bé, l’any vinent el 23è Camp de Treball de Mans Mercedàries el farem a l’Equador. A causa del gran terratrèmol patit aquest passat abril, dues escoles mercedàries van quedar destruïdes i anirem a reconstruir-ne una d’elles. Per a poder fer-ho, com sempre, necessitarem moltes mans que ajudin”.